Biologie, întrebare adresată de cucuandreea882, 8 ani în urmă

Realizați un text scurt cu titlu "Viata din apele statatoare , in care sa incluzi idei despre : mirosul apei , sunetele , culorile plantelor / animalelor intalnite in apropiere ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebe2636
11

Răspuns:

În apele stătătoare culoarea apei,mirosul sunt diferite de cele curgătoare,în sensul că fiind statice nu sunt împrospătare si astfel au un miros mai putin plăcut, specific vietuitoarelor care locuiesc în ea.

Astfel plantele "împrumută "culoarea si mirosul apei si apa i-a din fauna care locuieste in acea apă stătătoare. Vietuitoarele din apă se înmulțesc ,isi cunosc teritoriul acvatic,apa este mai caldă spre deosebire de cea curgătoare.Sunetele se aud mai puternic,dar depinde foarte mult si de mari mea,întinderea apei,pentru că cele de dimensiuni mai mari stau pe fundul apei si rar ies la suprafață. Culorile plantelor sunt vii colorate avand umiditate permanenta,iar in apropiere daca este lac sau baltă putem intalni:lupi,vulpi,cerbi dacae e la marginea unei rezervatii sau paduri.,păsări. Peștii deasemeni îi întâlnim găsind astfel un mediu propice de înmulțire si viețuire.


cucuandreea882: Multumesc mult
cucuandreea882: Multumesc
Alte întrebări interesante