Limba română, întrebare adresată de belebubu, 8 ani în urmă

realizeaza o compunere cu titlul ,, focul,, si cu inceputul dat; era o zi frumoasa. mama tricoteaza si tata citeste ziarul. raducu nu stie ce sa faca.deodata ai vine un gandia cutia de chibriturisi aprinde un bat.flacara era mica si roscata. il incanta....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosmina090804
1
In acea noapte ,băiatul adormi cu gândul la flacara și la căldura pe care aceasta o emana.
Dimineață se trezise într-un loc ciudat,foarte frumos de altminteri.Imcaperea unde se trezise Răducu era imensa.Din tavan se desprindeau candelabre enorme cu o lumina orbitoare.Coborand din pat,băiatul începuse să cotrobăie prin acea odaie,parcă dintr-un palat.Acolo găsise o carte cu coperți frumoase,suflate cu aur.Pe prima pagina a cărții scria:" Ego auxiliatus sum pauper providere civium Constantinopolitanum!"Răducu citi "incantatia" și în următoarea clipa o lumina orbitoare lumina tot.Copilul nu știa ce se întâmplă ,insa când lumina îl atinse ,acesta se transforma pe loc într-un print al focului.Era îmbrăcat într-un costum roșu ,cu o mantie lunga,iar pe cap avea o coroana minunata,cu pietre strălucitoare.
Deodată,acesta auzi niste zgomote ciudate.Scoase capul pe fereastra și observa că se află într-un oraș,unde toți cetățenii controlau focul,insa orașul era inundat.Raducu,simtindu-se erou a decis să salveze acest oraș ,anume Constantinopolul.Folosindu-si întreaga putere pe care o avea a luptat împotriva dragonilor de apa care distrugeau orașul.Si a reusit.Toti îl aclamau pe print pentru că le.a salvat orașul.Raducu observa ceva la el:dispărea.
-Inseamnă că mă duc acasă?De abia aștept să o vad pe mama sa ii povestesc tot!
Băiețelul avea dreptate:merge acasă.Insa ce nu știa și a aflat mai târziu este că acesta a fost doar un vis!
-Un vis foarte frumos,șopti Răducu,din patul său comod de acasa.
Din acea zi ,băiatul numit Răducu admira mereu flacara emanata de chibrit,pentru a ajunge in lumea în care el era un erou,ci anume lumea focului,pentru că această lume este reală !
(Știu că am cam bătut câmpii și nu e neapărat in tema ,dar sper că te-am ajutat =)) )

Cosmina090804: Și scuze pentru greșelile gramaticale.La a 3 a propoziție cuvântul este "încăperea" :))
Alte întrebări interesante