Limba română, întrebare adresată de zelinapetra, 9 ani în urmă

realizeaza o compunere de 10-15 in care sa-ti exprimi opinia cu privire la efectele incalzirii globale asupra Terrei
AJUTATI VA ROG !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de george24G24
310
Incalzirea globala are un efect negativ asupra planetei noastre. Efectele încălzirii globale asupra planetei sunt tot mai evidente şi chiar dramatice. Creşterea alarmant de rapidă a temperaturilor, apariţia fenomenelor meteorologice extreme şi impactul lor devastator, toate conturează tot mai clar un tablou pesimist pentru starea planetei.
Fenomenele meteorologice extreme alimentate de încălzirea globală ar putea pune stăpânire pe întreaga suprafaţă a Pământului, iar printre acestea se numără atât perioadele de căldură extremă şi secetele, cât şi viscolele şi furtunile devastatoare.
Creşterile dramatice de temperatură afectează zonele arctice şi favorizează topirea gheţarilor. Această situaţie deja a luat proporţii alarmante, de exemplu în regiunea Oceanului Arctic, unde s-a atins un nivel record al topirii blocurilor de gheaţă în anul 2012, conform Organizaţiei Mondiale de Meteorologie. De asemenea, gheţarii din regiunea vârfului Everest au fost afectaţi de efectele încălzirii globale, scăzând cu aproximativ 13 procente în ultimii 50 de ani. Chiar şi locuitorii din zona Alpilor Elveţieni sunt expuşi ameninţărilor apărute pe fondul topirilor gheţarilor din regiune.
Topirea gheţarilor din regiunile arctice este un fenomen problematic, deoarece conduce la creşterea nivelului mărilor,astfel unele regiuni de coasta vor fi inundate & vor disparea si odata cu acestea si locuitorii din acele parti.
 Pe fondul încălzirii globale, problema asigurării hranei ar putea deveni tot mai îngrijorătoare. Seceta ar putea contribui la scăderea productivităţii în segmentul agriculturii, lucru care ar putea afecta, de asemenea, industria produselor lactate, arată Climate Hot Map. Solul afectat de secetă riscă să devină impracticabil din cauza scăderii fertilităţii. De asemenea, creşterea temperaturilor determină apariţia necesităţii irigării pământului cu o frecvenţă mai mare, lucru care creşte și costurile de producţie, și naşte şi conflicte cu privire la resursele de apă. Posibilitatea micşorării sau chiar dispariţiei sezonului rece poate conduce la creşterea alarmantă a insectelor şi plantelor dăunătoare culturilor agricole care se pot reproduce astfel mai des şi pot trăi mai mult. Consecinţele negative în acest sens rezultă şi din cauza precipitaţiilor abundente, prin favorizarea apariţiei inundaţiilor.
Încălzirea globală va avea un impact major şi asupra vieţii diverselor specii de animale. De exemplu, urşii polari sunt afectaţi de topirea gheţii, notează Live Science. Un studiu arăta că puii de urşi polari sunt expuşi la un risc cu 45 de procente mai mare de a muri, în cazul în care trebuie să înoate 48 de kilometri, faţă de puii care înoată pe distanţe mai scurte şi al căror risc de a muri scade la 18%. Aceste animale sunt nevoite să înoate chiar şi 12 zile din cauza fragilităţii gheţii din regiunea Oceanului Arctic.
Tot pe fondul creşterii temperaturilor, vor fi expuse riscului infectării cu bacterii specifice zonelor tropicale şi subtropicale, notează Live Science. Aproape o treime din animalele lumii ar putea dispărea până în anul 2080 din cauza modificărilor climatice, conform unui raport publicat în jurnalul Nature Clime Change.
Acestea sunt doar cateva consecinţe importante şi alarmante ale încălzirii globale. Impactul asupra oamenilor şi asupra întregii planete nu se opresc însă aici, iar efectele creşterii temperaturilor sunt tot mai vizibile şi capătă proporţii tot mai îngrijorătoare.
In opinia mea concluzia este ca ar trebui sa incetam sa poluam si ar trebui sa utilizam pe scara mai larga energiile regenerabile(energia eoliana, solara, geotermala).

Sper ca te-am ajutat :D
P.S: Stiu ca am scris mai mult doar ca mi se pare ca este mai bine sa scriu mai mult deoarece astfel tu ai de unde sa selectezi.


zelinapetra: multumesc
george24G24: Npc :*
Alte întrebări interesante