Limba română, întrebare adresată de cezaracristinescu, 8 ani în urmă

Realizează o compunere, de 15-20 de rânduri, în care să-ţi imaginezi aventura prin care trece un ghiocel într-o primăvara timpurie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeael01pa0irz
12
Povestea ghiocelului
O zi normală dintr-o oarecare săptămână surprinde din monotonia ei două persoane: una, preocupată ca oala de pe aragaz să nu dea în foc, iar cealaltă, frământându-şi puternic palmele. Bunica se uită cu coada ochiului la nepoțică şi o întreabă cu un glas prefăcut serios:
-Ce s-a întâmplat, draga mea, de ce stai aşa bosumflată?
-Bunico, toată lumea de la şcoală râde de mine! Îmi spun că nu am ce căuta la şcoală! Că sunt atat de mică şi plăpândă încât ar trebui să merg la grădiniță! Că este o minune că pot ajunge la şcoală, fără să fiu doborâtă de vânt! E aşa nedrept, bunico! Sunt cea mai mică din clasă! mâhnirea i se citi în glas şi parcă lacrimi de supărare voiau să îşi facă drum pe obrajii ei micuți, dar rotunzi.
-Ehh, fetița mea, eşti micuță, aşa este, dar asta nu îți dezvăluie adevărata putere! Ți-am vorbit vreodată despre ghiocelul din gradină?
-Hmm, despre ghiocel? De ce tocmai despre el? Ce să îmi spui despre el? întreabă fetița cu ochii sclipindu-i de curiozitate.
-Pentru că, draga mea, ghioceii sunt cele mai firave creatii ale Domnului. După o prima impresie, ei ar părea că s-ar frânge doar dintr-o atingere, atât de plăpânzi sunt. Totuşi, prin ei, Dumnezeu ne-a oferim o lecție importantă: să nu ne lăsăm păcăliți de aparențe. Aşa plăpânzi cum sunt, ei sunt considerați vestitorii primăverii. Fiecare zi este ca o provocare pentru aceştia, în care sunt nevoiți să se lupte cu nemiloasa iarnă! Ei nu îngheață sub stratul gros de zăpadă, ci îşi adună forțele şi când fac asta, sunt atât de puternici încât alungă definitiv iarna. Draga mea, nu te lăsa doborâtă de vorbele aruncate din răutate, iar când simți că nu mai poți, adună-ți forțele şi reaminteste-ți: eşti un ghiocel!
(Nu ştiu cât este de bine fiindcă m-am apropiat de realitate, nu m-am axat pe o poveste ce se bazează pe personificare)
Alte întrebări interesante