Limba română, întrebare adresată de sebyyyy, 9 ani în urmă

realizeaza o compunere de 80-100 cuv in care sa descrii parcul din orasul tau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ctinamaria31xxx
36
Orasul meu nu este unul dintre cele mai importante din tara dar cu toate acestea, ne putem mandri cu un parc mare, frumos, si foarte bine ingrijit. Situat in partea Centrala a orasului, parcul reprezinta o oaza de liniste si de verdeata pentru cei care au hotarat sa rupa din timpul lor pretios cateva ore. Aleile sunt inguste si serpuiesc printre copacii inalti si batrani, formand astfel un veritabil labirint. Din loc in loc, de gasesc tufe de trandarifi sau altr plante sezoniere, de a caror frumusete se bucura atat cei mari, cat si cei mici, dar mai cu seama sunt martorii tacuti ai tuturor indragostitilor care isi soptesc cuvinte dulci la marginea acestora. Ceea ce-l face atat de deosebit este faptul ca nu numia vara este frumos, ci si iarna, atunci cand este in intregime alb, iar cei mici isi lasa provizoriu urmele pe zapada, cu toate ca parcul si amintirea acestuia se intipareste pentru totdeauna in inimile cetatenilor

sebyyyy: multumesc :)
Răspuns de RowanBlanchardOffi
10
                                          Parcul din Tecuci
        In orasul meu, se vede un parc foarte frumos pentru copii. Acolo in fiecare duminica, copiii isi roaga parintii ca sa mearga in parc. Are o multime de lucruri. Are chiar si un magazin  cu pizza. Nu are tobogane, leagane etc, dar este tare frumos! Sunt fantani cu dorinte, unde copiii arunca o moneda si isi pun o dorinta, mai sunt acolo si niste pasari in  colivii, si alte lucruri frumoase  pe care cu totii vor sa le vada, nu numai copiii, cat si parintii. Acolo vine chiar si balciul, si atunci copiii nu mai asteapta nici o secunda sa ste-a acasa, caci vor neaparat sa mearga. Nu ai idee cate poti gasila parcul din oarsul meu, Tecuci.
     O data, o fetita pe nume Ioana, si-a intrebat mama daca o sa mearga azi in parc. Dar ce este ciudat, este ca acest lucru l-a spus tocmai cand era in masina, inapoi spre casa, de la balci.
                       Parcul din Tecuci este minunat!

    
Alte întrebări interesante