Limba română, întrebare adresată de irisiorgoiu, 8 ani în urmă

Realizeaza o compunere narativa de Halloween, care sa aiba minimum 150 de cuvinte. In care un diavol sa fie personajul principal.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilincaadam18
1

Răspuns:

Cu toții știm ca Halloween-ul nu este o sărbătoare prea iubita de romani. Ea se sărbătorește mai mult la americani.

Eram la ora de religie discutând cu doamna profesoara despre lecție când dintr-o data cu o voce soptita cineva o întreabă pe doamna dacă ei ii place Halloween ul deoarece mai erau 2 zile . Doamna auzise și cu vocea ei blajina și răgușita spune ca nu. Câțiva dintre colegi care adora Halloween ul au întrebat-o de ce . Ea a răspuns fără ezitare ca nu ii place deoarece ea considera ca e sărbătoarea diavolului. Ceilalți nu au mai comentat nimic dar doamna a întrebat dacă vrem sa ne spună o poveste și noi am spus categoric ca da. Ea începuse povestea:

- Era o zi frumoasa spre finalul lui octombrie când toți copii așteaptă Halloween ul . Seara când copii se duceau sa ia bomboane diavolul a furat un copil . El a fugit cu el în peștera sa din pământ apoi a plecat sa spună lumii ca cui nu ii place Halloween ul va fi omorât. Lumea sa speriat de cuvintele sale și au început sa colinde ca să nu fie omorâți. Un băiat a fugit la politie și a declarat ce a spus diavolul. Politia a făcut un plan și a plecat sa îl înfrunte. Diavolul era mare cât o casa . Lupta începuse. cand oamenii văzuse ca politie nu ii poate tine frâu luptei au intervenit cu foc și bete. Cu toate ca diavolul era mare a fost omorât iar copilul furat a fost salvat . De atunci nu se mai sărbătorește Halloween ul la noi în tara.

Sfârșit......

Cu toții am aplaudat o pe doamna pentru ca povestea a fost foarte frumoasa !!!

SAU

Era Halloween și 3 copii sau dus la colindat și printre multele case colindate au ajuns și la casa Diavolului. Diavolul avea o casa mare si un copil. Cand au ajuns au bătut la ușa iar apoi au fost luați cu forța și închiși doar 1 copil scăpase dar diavolul nu a vrut sa îl lase asa ca a alergat mult sa îl prinda iar când copilul obosise la prins . Cei trei au fost închiși la subsol iar copilul Diavolului nu știa nimic. Dupa 4 zile copii și diavolul începuse sa se împrietenească iar diavolul voia sa le dea drumul dar ii era frica ca va fi arestat . În a 5a zi în care erau ținuți copilul Diavolului a coborât la subsol chiar dacă nu avea voie . Cand ia văzut pe cei trei iau dat lacrimile dar copii nu au apucat sa spună nimic ca a si fugit la tatăl sau . El a țipat la tatăl lui ca e un monstru ca ia răpit apoi nu a mai ascultat și sa închis în camera sa 2 zile . În a treia zi diavolul facuse un pact cu copii ca nu vor spune nimic și cei trei iau explicat copilului Diavolului cele petrecute. El si a cerut scuze iar cei 2 s au împăcat iar cei 3 au plecat fericiti acasa.

Ei au păstrat legătura și veneau 1 data pe săptămână sau de 2 ori în vizita la Diavol!

Explicație:

Sper ca te am ajutat !

Alte întrebări interesante