Limba română, întrebare adresată de serbanana047, 8 ani în urmă

Realizează o compunere narativa de minim 150 cuvinte în care sa povestesti o întâmplare neprevăzuta care sa fie alaturi de părinți în Delta și să includă compunerea o secvență narativa și una descriptivă​
urgenttt dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mia223
3

Tocmai ajunsesem in Delta. Drumul a durat o vesnicie. Abia asteptam sa merg in hotel si sa ma culc, cand tata ne-a avertizat in legatura cu serpii. Eu am inceput sa tip. Avusesem mai demult o peripetie cu aceste animale slinoase si taratoare, (mai degraba un vis) si de atunci nu mai voiam sa aud de ei. In schimb, mama si sora mea au inceput sa rada.

Cand tata ne-a spus ca o sa venim in Delta, nici nu am vrut sa aud. Le-am spus tuturor un mare si categoric "Nu!". Dar cine ma asculta pe mine? Daca vrea tata, toata lumea trebuie sa vrea. Mama si sora mea au fost de acord sa facem aceasta excursie neprevazuta. Iar acum, dupa ce am fost tarata aici impotriva vointei mele, mai aud si de serpi.

Cand le-am spus al lor mei ca vreu sa merg in hotel, ei au zis amuzati:"Nici nu am ajuns bine, tu vrei sa dormi?". Asadar, ne-am dus sa vedem mai indeaproape Delta.

Era o adunatura de lacuri si rauri puse una langa alta cu o groaza de animale si insecte. O vidra statea linistita cu burta la soare si o pisica salbatica tocmai trecu prin fata noastra, fugarind un fluture. Era si o caprioara in departare. Delta Dunarii era ca un rai al animalelor. Prea multe animale pentru UN SINGUR LOC.

Un ingrijitor ne-a intrebat daca vrem sa ne arate speciile protejate din toata Delta. Fara sa mai astpete raspunsul, a inceput sa turuiasca:"In stanga vedeti mistretul, in dreapta o nurca si in fata dumneavoastra renumitul" sarpele rau"."

La auzul acestor cuvinte am inceput sa tip si m-am pus in spate la tata. Ingrijitorul, parca nederanjat, continua:" Este ultimul din specia lui si de obicei sta ascuns printre stufaris. Chiar ma mir cum a aparut chiar acum! "Sarpele a venit si s-a inolacit in jurul picioarelor mele, s-a uitat doua secunde in ochii mei si dupa si-a continuat de drumul lui.

Mirata, mi-am avertizat parintii ca eu nu mai vin niciodata aici. Ei si-au zambit si mi-au spus ca tot restul vacantei in Delta pot sa stau in hotel. Si asa am facut. Nu am mai vazut animale timp de 7 zile, pana cand a trebuit sa ies din hotel si sa ma urc in masina ca sa plecam.

PS: Nu stiu exact cate cuvinte are, dar are mai mult de 150. Secventa subliniata este cea descriptiva. In rest, sunt multe alte secvente narative.

Sper ca te-am ajutat!!

Alte întrebări interesante