Limba română, întrebare adresată de enculescualexan, 9 ani în urmă

Realizeaza o continuare a textului propus ,imaginand o intamplare al carei protagonist ar puteaa fi unul dintre cele 2 personaje , in functie de alegerea ta :
•Val calatoreste in viitor si ajunge sa cunoasca planeta Liv ,dar si planeta Pamant in secolul 27
•Ast calatoreste in trecut si ajunge in Roma antica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DeeiaD
3

Mașina lui Ast se oprește brusc pe șosea, acesta bănuind și de ce. ,,Lipsa de benzină"-gândi el apoi oftă. Călătoria sa părea a fi un real dezastru. Coborî din mașină cu mâinile în șolduri, privind locul unde rămăsese blocat. Tot ce putu vedea fură niște ruine. Înaintă pe nisipul de un auriu înspăimântător pentru a ajunge lângă umbra din depărtare. În fața sa părea că de dezlănțuise Iadul. Tot ce putu vedea erau ruinele unei cetăți romane. Călcă pe o bucată de metal, ce îl făcu să se oprească din mers. Se poziționă în fața bucății de metal, gândindu-se dacă să o ia sau nu. Apucă metalul pe care, ulterior, văzu chipul unui domn cu coroană. Sub chipul prezentat din profil al domnului se află un rând scris curbat:,,Titus Tatius". Întorcând metalul văzu pe spate o cifră, mai exact un cinci aurit. Bucata de metal se dovedi a fi o monedă. Se uită în jur pentru a se asigura că este singur, apoi îndesă moneda în buzunarul pantalonilor negri.

—Stai!vocea ce avea proveniență în spatele său îl făcu să se oprească.

—Da? întrebarea sa ieși gâtuită cu o tentă accentuată de teamă.

—Ce faci cu moneda mea, străine?vocea era vizibil amuzată.

—A ta? Era pierdută prin nisip!Ast se întoarse spre om, recuperând o fărâmă de curaj.

—Aici nu se aplică ,,Cine găsește păstrează"! Nu o poți lua!

—Poftim!îi întinse moneda cu capul în jos, rușinat. Își ridică capul și privi omul brunet ce îi zâmbea. Acesta luă moneda, privind-o, prilej pentru Ast să studieze hainele străinului. Era îmbrăcat din cap până în picioare în haine albastre ponosite. Pe cap avea o pălărie cu dungi albe, la care avea o pană roz.

—Vino!degetul arătător al străinului era îndreptat spre el.

—Unde?Ast ridică o sprânceană, nedumerit.

—La mașină! Trebuie să pleci. Nu e sigur!

După vorbele străinului mai multe țipete se auziră, o suliță zburând lângă Ast. Ast fugi spre mașină, aceasta pornind. Uluit, Ast îl privi pe omul brunet îmbrăcat în albastru. Acesta îi făcu cu ochiul, apoi dispăru în marea de oameni ce se luptau.

Sper să îți placă! Nu mă pricep prea bine la situații imaginare, dar sper să îți placă!❤
Alte întrebări interesante