Geografie, întrebare adresată de laviniajurca446, 8 ani în urmă

Realizează o excursie în Carpații orientali în care sa prezinte 3 obiective descrie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexiabalanescu
0

Răspuns:

Sper ca te am ajutat, succes!

Explicație:

În Carpații Orientali există multe obiective turistice. Eu voi prezenta 3 dintre acestea:

- Vulcanii noroioși : Vulcanii noroioşi din apropierea comunei Berca din judeţul Buzău sunt una dintre cele mai interesante rezervaţii botanice şi geologice din România fiind un punct de atracţie pentru turiştii care vizitează zona.

- Lacul Vulturilor : Lacul Vulturilor este un micut lac periglacial de numai 0.5 hectare si cel mult2,5 m adancime situat in Muntii Siriului , in apropierea varfului Malaia,la peste 1400 m altitudine . Lacul Vulturiolr se afla intr-o zona cu aspect alpin, frumoasa si salbatica,foarte putin cunoscuta de turisti.Din cand in cand, pe versantii stancosi din apropiere pot fi admirate capre negre, iar ursul este aici ca la el acasa.

- Muzeul Chilinbarului Colti : Datorita frumusetii sale si a celor peste 160 de culori in care se infatiseaza, chilimbarul de la Colt este considerat cel mai valoros de pe planeta. Cea mai pare pepita de chilimbar cunoscuta are 27 cm lungime,23 cm latime si 10 cm grosime, cantareste 3,450 kg , a fost extrasa din Colt si este expusa la Muzeul Judetean Buzau. La Colt puteti vizita un mic Muzeu al Chilimbarului,dar si o interesanta expozitie de vanzare de unde minunatele pietricele pot fi achizitionate in diverse forme si monturi, la preturi foarte bune.

Alte întrebări interesante