Studii sociale, întrebare adresată de cristinamoravan, 8 ani în urmă

realizează un proiect educational care are ca scop eliminarea comportamentelor de bullyng ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nuimiplacescoala1088
8

paiii o sa incerc sa iti dau niste idei

Ce e bullyngul? este o forma de manifestare a violentei fizice sau sufletesti. Adesea, bullyngul este o manifestare a furiei si a dispretului fața de o persoana. indiferent daca este fizic sau moral, bullyngul poate afecta mult pe oricine dintre noi. Cele mai grave efecte ale unui asemenea comportament sunt (sin)uciderea, depresia, anxietatea, lipsa de incredere in sine.

Cum facem fata acestui fenomen? In orice caz, nu ripostam. Nu raspundem unor injurii cu alte injurii, si incercam sa abordam situatia cu calm sau cu nepasare. Putem consulta un adult sau sa cerem parerea unui psiholog, sa cerem ajutor unui cadru ditactic, etc. Daca bullyngul ajunge la un nivel mai grav, cum ar fi harțuirea fizica, atunci iti este permis sa te aperi, iar in termeni juridici, se numeste autoaparare. Evident, daca nu ai hartuit la randul tau agresorul.

Bullyngul, un fenomen adesea intalnit in scoli, licee, dar si pe strada si chiar acasa, in familie, lasa rani adanci si consecințe grave. putem spune NU bullyngului adoptand o atitudine calma, preferand sa discutam intr un mediu prietenos si renuntand la orice fel de violenta sau de hartuire fizica si morala.


cristinamoravan: mulțumesc foarte frumos
Alte întrebări interesante