Biologie, întrebare adresată de adelina0888, 8 ani în urmă

realizează un text de maximum 10 randuri , intitulat " Tipuri de respitlratie la animale " . Pentru aceasta : definește respirația; enumera tipurile de respiratie întâlnite la animale ; evidentiaza-le particularitățile; da exemple de animale la care se întâlnesc ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DeUndeSaStiu
51

Răspuns:

             Respiratia la animale

•  Respiratia la animale difera de la un animal la altul in functie de rasa si se realizeaza prin organe specializate care permit schimburile de gaze cu mediul inconjurator.

•  La animalele acvatice intalnim 4 tipuri de respiratie: branhii externe(care se intalnesc la pesti), branhii interne (care se intalnesc la protee), respiratia cutanee care are loc la nivelul pielii(care este intalnita la reptile, mamifere si pasari) si plamani (care se intalnesc la balena, delfin). Iar la respiratia pulmonara, drumul aerului spre plamani, de la caile respiratorii(-comunica cu exteriorul prin nari; -comunica cu interiorul prin coane cu faringele mucus si perisori cu rol in infiltrarea si purificarea aerului) la faringe(-care este o cale comuna a digestiei si a respiratiei), apoi la trahee(-care este un organ tubular de 20-25 cm; -are 16-20 de inele in forma de potcoava, iar acesta se va ramifica in doua bronhii principale), dupa care la bronhii principale(-care sunt structuri cartilaginoase care se ramifica la nivelul plamanilor formand arborele bronhic) si in sfarsit ajunge la plamani.

•  In mediul de viata terestru exista respiratia traheala(care se gaseste la insecte), respiratia pulmo-cutanata(care se poate intalni la amfibieni) si respiratia pulmonara (care se poate intalni la reptile pasari si mamifere)


adelina0888: ms mult mult de tot
DeUndeSaStiu: nu ai pentru ce, datoria noastra sa va ajutam!
adelina0888: poți sa te abonezi te rog la mn
xnudydgsjsnzooa4: ms
pintilie243: mulțumesc
denisaniculaesei23: ms
Alte întrebări interesante