Limba română, întrebare adresată de hatz74df, 8 ani în urmă

Realizează un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți, la persoana I, o întâmplare care să se încheie cu un proverb. În compunerea ta vei avea și o secvență descriptivă.
Va rog!!!!!!!!!
Urgent!!!!!!!!!
Dau coroana si 5€!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de keiko50
1

Răspuns:

.

Explicație:

Eram la ora de română... Ne asculta pe teme.. Eu nu mi-am făcut-o pentru că nu am avut timp. Am fost plecata.. Îmi era rușine să îi spun doamnei, îmi era rușine. În timp ce asculta alți colegi eu ma gândeam la o minciuna la ceva credibil. A venit și rândul meu :

- Te ascult! spune profesoara

- Știți, eu după ce mi-am făcut tema, am pus caietul pe un raft, dar acolo erau caietele vechi care trebuiau aruncate, nu mi-am dat seama. Mama a aruncat acele caiete pe foc și acum nu mai am nicio tema.

Profesoara furioasa se uită în ochii mei și spune : dacă mă minți îți spun doi

-nu va mint, puteți să o sunați pe mama

-sigur?

-da, răspund eu, cu un glas sfrijit

-bine, spune ea

După ce a sunt clopoțelul, profa a ieșit din clasă. Eram speriata și fata mea era palida, nu știam ce să mai fac. După ceva timp am fost chemata la cancelarie. Speriata fiind m-am dus.

Acolo am fost mustrata atât de profesoara cât și de mama.. Evident ca și-au dat seama. Regret foarte mult, de aceea nu voi mai spune niciodată minciuni.

Proverb:Mai greu se poate spune pe scurt minciuna decat adevarul.


hatz74df: Multumesc
keiko50: acolo la primul paragraf m-am repetat. Evident dacă nu îți place nu o scrie.. Dar când am văzut 50 de puncte...
Răspuns de alexiaxox2067
1
Azi de dimineața am plecat la munte alaturi de familia mea. Pe drum am oprit la un restaurant unde am mancat ceva, iar apoi ne-am continuat drumul.
La hotel ne-am îmbrăcat iar apoi am mers sa vizitam orașul. Dupa acea vizita am descoperit ca Brașovul este foarte frumos.
A doua zi am rămas in hotel, hotelul având piscina. In Timp ce ma jucam cu sora mea a venit un copil la noi care vroia sa ne împrietenim, mica problema era ca acest copil avea mici dezabilitati si pentru o secunda am vrut sa il refuz si sa nu il bag in seama, dar mi-am adus aminte ca toti suntem oameni si trebuie sa ne înțelegem bine, plus ca acest copil a fost super de treaba si chiar ne-am inteles foarte bine.
Concluzia acestei mici povestiri este: “Nu judeca o carte dupa coperta”.

Sper ca te-am ajutat!❤️

Alte întrebări interesante