Limba română, întrebare adresată de anonimul0189, 8 ani în urmă

Recenzia unei carti
va rog dau coroana sa fie originala​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de helpme12339
13
Matilda

O fetita care nu prea a avut noroc in privinta parintilor,tatal ei fiind un infractor,iar mama,o femeie cicalitoare si nu tocmai inteligenta. Cei doi cred ca Matilda e o adevarata pacoste care pierde prea mult timpul cu cititul cartilor in loc sa se uite la televizor,ca oamenii normali, astfel ea fiind marginalizata de parintii ei .Aceasta ajunge sa isi gaseasca mediul la scoala alaturi de o invatatoare care o intelege. Domnisoara Honey este incantata de fetita inca de la prima lectie si, in scurt timp va deveni prietena buna cu aceasta.

Roald Dahl a fost a fost un romancier, autor de nuvele și povestiri britanic, dar și un prolific scenarist de film și televiziune,cartea Matilda fiind publicata in anul 1988.
Mi-a placut si recomand aceasta carte de la editura Arthur pentru povestea pe care o prezinta,pentru lejeritatea cu care se citeste ,pentru actiunea care te tine in suspan, actiune in care normalitatea se impleteste c supranaturalul, dar si pentru serioyitatea de care poate da dovada Matilda, un copil, intr-o lume complicata a adultilor.
De asemenea, in 1996 pentru cartea Matilda a fost regizat si un film.
Alte întrebări interesante