Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Redactati o compunere cu titlul ,,La sanius".
Alcatuiti mai intai planul simplu de idei al compunerii
Ofer 20 puncte plus coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sstef18
6
Iarna este un anotimp foarte îndrăgit de copii. Ea știe să strecoare în sufletul fiecăruia dorința de a merge pe derdeluș, de a ieși în parc , de a se bucura de zăpadă. Întâmplările hazlii sunt nelipsite.
        Odată ne-am adunat mai multi copii pentru a merge la sanius. Prietenul meu Gigel,mai incet din fire, nu mai reusea sa iasa din casa. Atunci ne-am sfatuit sa-i facem o surpriza . Am facut un om de zapada mai neobinuit deoarece l-am imbracat in haine de-ale noastre si l-am urcat pe sanie.
        Uitandu-te la el credeai ca este unul dintre noi.
         Intr-un tarziu a reusit si Gigel sa iasa si cumurca el domol,noi i-am dat drumul, din deal, la sania cu omul de zapada. Gigel nu era lamurit de ce cel de pe sanie nu conduce corect si de ce sania se indreapta spre el.Facea semne cu disperare, striga cat il tineau puterile si neavand timp sa se fereasca s-au rostogolit amandoi in omat.
       De la acea intamplare mereu ne amuzam pe seama lui Gigel, dar de atunci prietenul meu este primul la intalnirile noastre.Nu de alta, dar cine stie ce șotii am mai putea pune la cale.
   
       Planul de idei:
-Iarna, anotimpul indragi de copii.
-Realizarea unui om de zapada
-Intamplarea hazlie, personajul principal fiind Gigel
-Rostogolirea lui Gigel si a omului de zapada in omat


Alte întrebări interesante