Limba română, întrebare adresată de BogdanX2003, 9 ani în urmă

Redactati o compunere de 15-20 randuri in care sa prezinti o intamplare la gradina botanica

Tine cont de urmatoarele sarcini: un pronume negativ, un pronume nehotarat, un pron personal, un pron posesiv, un pron relativ

Titlu sugestiv

Descrieti imprejurarile in care a avut loc intamplarea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
66
Gradina vie 
Vara trecuta am fost intr- o frumoasa vacanta la Madrid. Am vizitat multe obiective turistice si de asemenea o fascinanta gradina botanica situata in mijlocul Madridului. 
Imi placea nespus de mult sa admir florile acelea unice si atat de placute la vedere. Era o gradina speciala ale carei specii de flori nu le mai vazusem niciodata. Nimeni nu statea in jurul meu cand m-am aplecat sa miros niste flori  ciudate si foarte frumoase de langa marginea trotuarului. Ai mei erau pe alte stradute admirand diverse sepcii rare. Am simtit in spatele meu  un fosnet ciudat., apoi altul .M-am speriat stiind ca sunt singur. Intorcandu-ma am zarit o floare cu o cupa imensa care atragea spre interiorul ei niste insecte ratacite. Era uluitor sa vezi plantele vii, miscandu-se si chiar devorandu-si prada. Stiam ca plantele sunt vii dar nu vazusem niciodata cum se manifesta aceste plante carnivore. Am ramas uitandu-ma cu putina teama la lipiciul care era pe frunzele lor si care prindea efectiv orice insecta se apropia. Mi-a placut aceasta experienta dar recunosc m-a si speriat un pic, asa ca in filmele acelea de groaza unde plantele devoreaza fiinte umane.
Alte întrebări interesante