Limba română, întrebare adresată de pusyionica, 9 ani în urmă

Redactati o compunere de 15-25 de randuri in care sa descrieti un colt din natura. In redactarea compunerii folositi figuri de stil sugestive. Dati un titlu sugestiv compunerii.
Va rog sa raspundeti repede.Este urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irinateleoaca
3
Vis de weekend După o perioadă îndelungată de vreme mohorâtă cu multă ploaie, pic-pic-pic, se anunță zile însorite şi îmbietoare pentru a petrece în aer liber. De aceea, îmi propun să mă duc la pescuit cu tata. Mă încântă gândul de a asculta cântecul broaştelor din baltă: oac-oac şi fosnetul discret al frunzelor de pe mal parcă a nu deranja peştii în căutare de hrană. Mă şi văd zâmbind la chipul vesel al tatei când, aruncând undița în baltă, ascultă păsările speriate, cirip-cirip, în cuiburile lor. Din când în când, liniştea naturii e deranjată de clipoceala unor peşti ce par a-şi trage sufletul la buza apei curate, iar câteva rațe sălbatice ne măcăie de zor, dându-ne binețe. 'Ei', îmi zic, 'mai e puțin până la acest vis frumos de weekend'. Dar acum sa-mi iau umbrela şi să plec la şcoală.

pusyionica: Un titlu te rog.
pusyionica: scuze l-am vazut...
irinateleoaca: Ok
Răspuns de Utilizator anonim
3

Pădurea-n primăvară

 

Dimineaţă frumoasă dantelată în nuanţe vii de roş, oranj şi alb, şi-albastru. Soare mijit în ochi de viaţă şi dinaintea lui e pas de căutare ...

Drum lin în faţă se deschide. De-o parte şi de alta tot pădure, pădure veche-n nouă primăvară. Arbori în coajă cenuşie gingaş înalţă fruntea spre bolta, bolta albă. Aduc cu nişte tainici cavaleri ce-aşteaptă în dreapta lor armură o nouă primăvară , tăcuţi de lungi şi aspre căutări.

Stejarii par mai tineri şi aripi crengile întinse au dat în verde crud. Mestecenii în alb costum  de dinainte şoptesc o şoaptă de copil cuminte. Şi demni sunt brazii în a lor  tăcere ce tind spre rază caldă ce dezmiardă de cânt sub vânt molcom de primăvară.

Cât vezi cu ochii pădurea întinereşte iară ca ieri în altă primăvară şi sufletul tresaltă  în pas de căutare ...

Şi-i dimineaţă dantelată  frumos de cer senin cu iz curat de înviere şi pas  urcat pe drum. 


Utilizator anonim: Cu drag!
Utilizator anonim: Şi eu mulţumesc!
Alte întrebări interesante