Limba română, întrebare adresată de catuna, 9 ani în urmă

Redactați o compunere despre un peisaj de ierna artistic de aproximativ o pagina de caiet studențesc ....multumesc mult !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaavram08
2
                                     Florile de gheata arta Craiesei Albe                                            Era 3 Decembrie . Cerul era trist fara nicio stralucire a zambetului sau.Soarele galben isi plange amarul acoperit de norii tristi . 
          Stau si privesc cu natura incet-incet isi pierde farmecul. Geamul privea si el neputincios la tristetea naturii. Copacii isi apleaca crengile , insemnand ca si ei vestesc tristete. Vantul adie cantand lin si misca copacii tristi intr-un dans al naturii. 
Deodata , incep sa cada din cer fulgi albi , micuti , acoperind pamantul rece . Dupa cateva ore , totul in jur era alb . Omatul se asternea ca o plapuma pe padure . Copii avea obrajii inbujoratii, dar zambetul lor era cel mai sincer si plin de bucurie , care iti incalzea sufletul. Seara , intunericul  asternea , iar zapada era din ce in ce mai mare . A doua zi , am privit spre geamul care era plin cu gheata .Dar nu orice gheata . Era asezata  astfel incat s-a facut   un buchet minunat de florii. Florii de gheata care stateau pe geam ca un tablou simplu dar foarte frumos . M-am minunat vazand aceasta arta . Dar totusi era o intrebare .... Cine a facut acest tablou ? Toata ziua am stat si m-am gandit la acel pictor care a putut face tabloul pe geamul casei mele , noaptea . M-am hotarat sa petrec noaptea la geam sa vad cine este pictorul . 
Era seara . Abia asteptam sa cunosc minunatul artist . Asteptam. 
Din senin , ceva alb si luminos a venit la geam .Purta o rochie alba cu fulgi de nea pe ea si o coroana de gheata . Ingheta geamul si incepea tabloul .
   Am iesit afara la geam , insa ea nu mai era . A ramas doar tabloul desenat pe geam si bagheta de gheata . Pe geam scria '' Florile de gheata sunt arta mea . Sunt Craiasa Alba . Eu vestesc iarna . Ma voi intoarce. Insa nu de curand .'' 

catuna: Multumesc!! ❤️❤️
mariaavram08: Cu placere !!
Alte întrebări interesante