Limba română, întrebare adresată de GoldwyN, 9 ani în urmă

Redactati un eseu cu tema : Imi vorbea o vrabiuta, respectand regulile unui eseu creativ. In limita la doua pagini. Sa se vorbeasca despre primavara/vara, natura, vrabiuta etc.


Utilizator anonim: imi pare rau dar nu te pot ajuta
GoldwyN: pacat..
Utilizator anonim: dar daca vrei iti dau cateva idei
GoldwyN: ok, mersi
Veterans: e greu eseu va dat pentru acasa
GoldwyN: Cine nu poate sa scrie raspuns ajutati-ma aici in comentarii va rog mult! Va voi multumi si va voi ajuta si pe voi.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Pe cand aveam doar 5 anisori  , stateam la bunici . Eram plin de creativitate , imaginatie si mai ales dragul de-a explora drumul vietii mele si lumea din jurul meu .
Odata hotarat sa-mi descoper lumea am pornit singur in padure , era o zi de primavara - vara insorita , insa fara frica de a fi speriat de unele animale infometate din padure . Ajuns nu departe de margine , am dat de o poiana cu flori , atunci m-am gandit sa i-au cateva floricele de cele mai frumose . Cu gandul  ca bunica se va bucura destul de tare de surpriza pe care am sa i-o fac , m-am si ratacit . In acel moment simtea-m cat de tare imi batea inima , insa dupa un moment de liniste , aud un ciripit de vrabiuta :
-Ce faci draga copile , te-ai ratacit ?
-Da , m-am ratacit , poate vrei tu sa ma ajuti sa ma intorc inapio ce zici ?
-Cu mare placere te ajut  , doar sa te i-ai dupa mine .
Vrabiuta pe loc se inalta in sus zburand direct spre casa mea , dar eu pasi mici si inceti ma luam dupa ea . Tot drumul , ea mi-a povestit intamplarile ei de atunci cand era si ea o biata copilita . Atunci ea s-a oprit si mi-a dat un sfat , pe care nu o sa-l uit niciodata:
-Draga copile , asculta te rog sfatul meu , dar sa nu-l uiti niciodata : Te rog sa nu-ti risipesti copilaria pe lucruri inutile , caci odata si odata o sa regreti .
Dupa cateva clipe am ajuns acasa , eu i-am multumit pentru sfat si ajutorul daruit , nu am lasat-o sa plece cu mainile  goale , asa ca i-am dat cateva firmituri de paine .
Desigur ca nu am uitat sa-i povestesc si bunicii de cele intamplate , ea s-a bucurat , caci am facut primul pas spre necunoscut .
Sper ca te-am ajutat .
Răspuns de Veterans
1
Sub numele de vrabie se cunosc si alte specii din familia vrabiilor ,dar doar una a  venit la umarul meu si a incepus sa i-mi șoptească ce să fac si cum sa fac,o ascultam ca stiam ca imi va reusi si nu mam gresit in fiecare zi ma (intilneam) MODIFICA si imi dadea sfaturi noi asta a continuat citeva zile pina ce ea nu mai venea....
P.S cinstit imi da batai de cap ((( scuze
Alte întrebări interesante