Limba română, întrebare adresată de dudu6907, 8 ani în urmă

Redactați un monolog cu tema”Prima zi de scoala”
Dau coroana!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de misha1000
0
Mi-am luat puterea. Însăși forța pe care o aveam s-a reflectat in maniera in care m-am prezentat la școala. Voioșia mi-a luminat chipul. Abia așteptăm sa pășesc pentru prima data pe poarta unității școlare și sa le fac cu mâna colegilor.
Emoție, acesta este cuvântul ce-mi descria sentimentele. Părțile din mine resimțeau emoție, iar corpul răspundea la starea mea printr-o tremurătura a mâinii. Îmi revenisem. Ma uitam la cei din jur și nu îmi venea sa cred ca a venit acel moment in care este necesar sa parcurg drumul cunoașterii. Mi-am plecat capul dorinței de a învață și mi-am zis ca o sa fac nectar din aceasta perioada. Vreau ca din orice impas sa ma ridic cu lecția invățată, sunt doar un om si cer călăuzire. Și iată așa, imi găsisem si idolul ce îmi poate dirija destinul, doamna învățătoare. Cald ne-a aliniat si am ajuns in clasa, casa unor noi descoperiri. Aveam sa ne șlefuim inteligenta lăuntrică, sa o descoperim si sa o aducem la lumina, lucru ce nu îl știam încă.
Dacă avem mintea cea de apoi, poate as fi întâmpinat evenimentele cu gratitudine, as fi știut ca truda depusă cu scopul învățării este de folos. Dar iată, constientizarea necunoasterii a fost puntea către iluminare, dacă vedem căpătam puterea de a schimba. Totuși sunt doar un om și cer înțelegere.
Alte întrebări interesante