Istorie, întrebare adresată de HeckeruRupeCopiiAia, 8 ani în urmă

Redactati un rezumat de doua pagini A4 cu titlul: Calatori si calatorii in perioada secolelor XIV-XVI

Punctati cele mai semnidicative descoperiri.

Rpd plsss​
(dau 5 stele)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

In epoca marilor descoperiri geografice datorita unor navigatori priceputi dar și a  curiozitatii umane,  Magellan a confirmat ceea ce savantii banuiau din Antichitate, ca planeta noastra este sferica.

Iata o lista cu temerarii nevigatori si descoperirile lor:

Marco Polo - venetianul este recunoscut ca primul mare navigator european, cunoscut mai ales pentru calatoriile sale in Asia. El a petrecut 17 ani explorand China si Mongolia.

Vasco da Gama - portughezul este cel mai important explorator al tarii sale si a creat primul imperiu colonial, descoperind ruta maritima catre India.

Cristofor Columb - italianul a navigat sub steag spaniol. El este exploratorul ce a descoperit America. Plecase spre vest inconjurand globul, crezand ca ajunge in India. Descoperirea lui a dus la colonizarea Americilor. Totusi descoperirea Americii a fost facuta mult mai inainte de catre populatii siberiene si de catre navigatorii vikingi.

Fernando Magelan - portughezul a navigat sub steag spaniol. Numele lui este asociat de prima calatorie in jurul lumii chiar daca el nu a terminat expeditia. A incercat o traversare din oceanul Atlantic in Pacific, cu ocazia asta descoperind stramtoarea din sudul extrem al Americii de Sud, stramtoare ce-i poarta numele. Moare intr-o batalie in insulele Filipine.

Hernan Cortes - spaniolul a colonizat teritorii intinse din America centrala si de Sud, cele mai importante fiind teritoriile mexicane. Este faimos pentru cucerirea imperiului aztec.

Amerigo Vespucci - italianul a fost explorator si cartograf. De el se leaga descoperirea Braziliei, explorand America de Sud. A demonstrat ca descoperirile lui Columb faceau parte dintr-un nou continent, ce primeste numele lui.

Francisco Pizzaro - spaniolul pleaca in America de Sud in cautarea legendarului El Dorado. Nu-l gaseste, in schimb cucereste imperiul incas alimentand visteria Spaniei cu bogatii nemaivazute.

James Cook - englezul a intreprins o calatorie in jurul lumii din oceanul Atlantic spre Pacific, descoperind insulele Hawaii. Cartografiaza Australia si Noua Zeelanda ajungand pana pe tarmurile Antacticii. Moare intr-un conflict cu bastinasii din Hawaii.

Francisc Drake - englezul a reusit a doua expeditie in jurul lumii. S-a remarcat in lupta navala impotriva Armadei spaniole.

Zheng He - chinezul este cel mai mare explorator non-european, ce a calatorit pana in Africa.

Bartholomeu Diaz - portughezul calatoreste de-a lungul coastelor Africii ajungand in oceanul Indian. Descopera capul Bunei Sperantei numindu-l Capul Furtunilor (Cabo das Tormentas).


HeckeruRupeCopiiAia: Mersi
Utilizator anonim: Spor. Daca consideri ca este putin mai cauta informatii pe internet. Ca sa ajungi la cele 2 pagini A4. Eu am postat informatiile succint din lipsa de timp.
Utilizator anonim: La multi ani si un An Nou fericit.
HeckeruRupeCopiiAia: An Nou Fericit!
Alte întrebări interesante