Limba română, întrebare adresată de gigi12369, 7 ani în urmă

Redactati un text argumentativ despre:daca aprecierea fata de profesor este sau nu influentata de modul de predare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tudorantonia
0

Răspuns:

Răspuns:

În zilele noastre, educația este foarte importantă. Prin intermediul școlilor se realizează procesul de educație și dascălii au un rol important în acest proces.

În opinia mea, personalitatea unui dascăl poate influența viitorul unui elev, de aceea este foarte important pentru profesor să fie atent cum se comportă față de colectivul elevilor.

Un prim argument în susținerea acestui punct de vedere este dat de faptul că dascălul reprezintă pentru elevi un posibil model de urmat în viață. De exemplu, personalitatea dascălului este repede observată și preluată de elevi. Un profesor care își predă materia cu organizare, calm și într-un mod vesel, prietenos, va atrage atenția și seriozitatea elevilor, chiar și dorința ca ei să devină ca el, să preia anumite trăsături. În acest fel, profesorul le poate influența viitorul elevilor și ei își pot dori să urmeze meseria de profesor sau cea din sfera materiei predate.

Un ultimul argument în susținerea acestei idei este acela care ne arată că în anumite situații, dascălii pot contribui în mod negativ la dezvoltarea viitorului unui elev. Modul de manifestare al dascălului îi poate face pe elevi să urască o anumită materie, să nu își dorească o meserie în acel domeniu, deși el au talentul și abilitățile necesare. În acest fel, personalitatea dascălului poate influența într-un mod rău viitorul.

În concluzie, dascălul trebuie să fie atent la cum se prezintă în fața elevilor, pentru că le poate fi un model de urmat în viitor sau îi poate îndepărta de materia predată.

Alte întrebări interesante