Limba română, întrebare adresată de biancapapuc31, 9 ani în urmă

Redacteaza in 150 250 de cuvinte o narațiune în care să prezinți o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei expediții în bucegi.
Va rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
234

Școala noastră a organizat o excursie în Munții Bucegi. Mie îmi place nespus de mult peisajul de la munte. Parfumul brazilor mă îmbată și- mi dă o senzție de calm și stăpânire de sine. De aceea, când Ionel, Gigel și Fănel m-au întrebat dacă vreau să mă înscriu pentru o excursie nu am ezitat nicio clipă. După șase ore de drum cu popasuri cu tot am ajuns la Sinaia  la Castelul Peleș Ni s-au făcut explicațiile de rigoare de către un specialist al istoriei și acesta a terminat prima parte a vizitei cu afirmarea că undeva sus pe munte pe stânca din spatele castelului, este o grotă inaccesibilă în care s-ar afla comoara lui unui haiduc

După masă, am avut la dispoziție o oră să facem ce vrem înainte de a partea a doua a vizitei. I-am chemat pe Gigel, Fanel și ionel deoparte și le-am propus să intrăm în grota haiducului să luam tezaurul. Ionel m-a tratat de nebun, dar ceilalți au zis că nu e imposibil.Atunci am pus la cale expediția. Grota fiind deasupra de-a dreptul la verticală, era imposibilă cățărarea.Erau înrădăcinați pe ea câțiva copaci dar prea jos.Deasupra ei era o teșitură care se pierdea în pădurea muntelui. Atunci am propus să dăm ocol și în loc să ne cățărăm, vom coborî.În partea de vest a sitului arheologic erau lucrări de restaurare. Pentru a evita orice accident, muncitorii puseseră jur împrejur niște frânghii de protecție a șantierului.Norocul nostru! Gigel și Ionel au fost desemnați să ia una din frânghii. Iată-ne porniți la marea aventură! După două ore de urcuș greoi, am ajuns la vreo 5 metri deasupra peșterii. Priveliștea era amețitoare de acolo de sus. Trebuia să coborâm cu frânghia. Fănel a propus să coboare doar unul din noi că e periculos, iar ceilalți să țină bine de frânghie. Zis și făcut! Dar nimeni nu s-a propus. Ionel avu o idee luată din filme : să se tragă la sorți cu surcelele. Rupse patru surcele pe care le ajustă la mărimi diferite și ne puse să alegem. Eu am avut " norocul " să fiu fericitul ales. Mă legară de mijloc cu funia și începui să plutesc deasupra peșterii.Mă coborâseră o jumătate de metru când deodată, dintr-un tufiș, țâșni un iepuraș fricos, care în fuga lui se lovi de Gigel. Acesta alunecă și căzu dezechilibrând pe ceilalți care din reflexul de a se sprijini de ceva, scăpară funia de care eram legat. Căzui în zbor liber urlând. Noroc că primul copac implantat în stâncă era destul de stufos și-mi atenuaă căderea. Rămăsăi agățat de o ramură mai groasă și bineînțeles leșinai.Fârtaţii mei se îngroziră. În mai puțin de o jumătate de oră cobărâră panta muntelui și dădură alarma. A trebuit intervenția vânătorilor de munte pentru a mă salva. Cât despre tezaurul haiducului s-ar putea să fie încă acolo. Dacă considerați că merită, vă puteți duce și verifica! 

Alte întrebări interesante