Limba română, întrebare adresată de Darisutu456, 8 ani în urmă

Redactează în 150 și 300 de cuvinte descrierea unei case Maramureșene vazute prin ochii unui turist

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de munteanu68
24
În Maramureș, când vine vorba să cunoști tradițiile străvechi, e musai să vezi casa maramureșeană și felul în care se trăiește aici.

E un element de bază în jurul căruia oamenii de pe aceste meleaguri și-au întemeiat familia, gospodăria, cultura și obiceiurile.

După ce am văzut cum arată o casă maramureșeană tradițională la Muzeul Satului din Sighet, am vrut să văd una locuită, unde obiceiurile vechi se păstrează.

Așa am ajuns să merg la sursă, la o familie moroșenească din Preluca Nouă… unul din 12 sate care formează comuna Copalnic-Mănăștur.
Casa maramureșeană din gospodăria lor părea desprinsă dintr-o poveste…făcută din lemn, așezată fundație de piatră, cu pereți de lut văruit în albastru și cu acoperișul imens de paie. Parcă îți spunea că materialele simple sunt suficiente ca să construiești ceva și plăcut ochiului și rezistent.

Mare mi-a fost bucuria când am aflat că acoperișul a fost recent restaurat recent de o asociație. Aceasta se ocupă în mod special ca o casă maramureșeană să păstreze tehnicile și materialele tradiționale.

Aici sunt 175 de cuvinte sper că te am ajutat
Alte întrebări interesante