Redactează în 800-1000 de cuvinte o compunere descriptivă despre primăvară.....Alege şi un titlu corespunzător!!!!! ;))
Răspunsuri la întrebare
Razele calde ale soarelui au topit și ultima zăpadă din acest an. Gingașii ghiocei au răsărit, vestind primăvara, anotimpul renașterii întregii naturi. La îndemnul ghioceilor, sfioase, au răsărit și lăcrămioarele, zambilele, toporașii, lalele și narcisele. Toate grădinile caselor erau acum pline de culoare și de un parfum încântător. Norii de zăpadă și-au luat rămas bun și au lăsat loc norilor de ploaie. Ploaia de primăvară era așteptată atât de mult de întreaga natură! Pământul sărac și negru abia se mai vede sub iarba verde care a acoperit întreaga regiune. Păsările călătoare revin în țară, fericite că au ajuns înapoi acasă, după un lung drum. Rândunelele, harnice, își repară vechile cuiburi de lângă casele oamenilor și le cântă cântece melodioase drept mulțumire. Frunzele mici și verzi răsar pe crenguțele copacilor, încântate că în sfârșit se pot bucura de lumina soarelui și de căldură. Florile de cireș încântă privirile trecătorilor, care se opresc să le admire, gândindu-se cât de încântătoare poate fi natura! Odată cu venirea primăverii și micile vietăți se trezesc din somnul lor adânc, iar câmpurile sunt pline de buburuze colorate, fluturi grațioși și mii de musculițe mici. Întreaga natură a reînviat după o lungă perioadă de odihnă. Nopțile nu sunt călduroase, iar în unele case focul din sobe încă arde, dar nu atât de puternic ca în timpul iernii, când gerul îngheța totul în calea sa. Cerul senin anunță timpuri mai bune, mai calde și vacanța de vară mult așteptată de copii. Luna mai este cea mai caldă și până și nopțile se încălzesc. Ziua este mai lungă, întunericul sosind mult mai târziu și lăsând loc soarelui să guverneze mult timp, totul spre marea bucurie a oamenilor.Culturile oamenilor încep să prindă contur, iar agricultorii sunt cu adevărat mulțumiți de vremea bună. Primele legume încep să apară, iar piețele sunt pline de legume sănătoase și frumoase, abia culese din serile și grădinile oamenilor. Vremea frumoasă și călduroasă este pe placul tuturor oamenilor, dar mai ales al copiilor, care renunță la hainele groase și ies la joacă în haine colorate. Nu își uită umbrelele, pentru că primăvara este plină de surprize, iar ploaia poate apărea oricând. Parcurile sunt pline de copiii jucăuși și zglobii și părinții lor îi privesc de pe băncuțele de lemn, amintindu-și de momentele copilăriei lor de mult trecute. Chiar și trecute, ele sunt veșnic vii prin aventurile copiilor lor.
Sărbătoarea sfântă a Învierii se apropie cu pași repezi, fiind mereu găzduită de frumosul anotimp al primăverii. Copiii abia așteaptă vacanța, iar gospodinele se pregătesc cu grijă pentru Paște. Curățenia de primăvară este făcută cu grijă, la ea participând toată familia mea. Tata întotdeauna curăță grădina, iar eu și mama aspirăm, ștergem praful împreună și spălăm geamurile. În fiecare dimineață deschidem larg geamurile, ca aerul proaspăt să intre în casa noastră. Înainte de Paște pregătesc împreună cu mama mâncăruri gustoase. Cozonacul este făcut întotdeauna în liniște, cu grijă, ca să crească frumos, iar ouăle sunt vopsite cu vopsea naturală, din frunze de ceapă. Participăm întotdeauna împreună la slujba de Înviere, care are loc în curtea bisericii când vremea este cladă și frumoasă. Îmi place să privesc cerul înstelat în timp ce aștept să îmi aprind lumânarea. În această seară de primăvară sute de oameni se adună în același loc și împart bucuria sfintei sărbători a Învierii. Fiecare se întoarce la casa sa cu lumină și își urează un călduros „Hristos a Înviat!”. Frumusețea sărbătorii trezește în sufletele oamenilor sentimente de dragoste față de cei dragi, față de frumusețea primăverii. Astfel, anotimpul renașterii este marcat de această sărbătoare mare a poporului român, plină de obiceiuri și tradiții care se păstrează în fiecare an. În familia mea, primul lucru care se face în dimineața primei zile de Paște este să ne splălăm pe față cu apă în care se pune un ou roșu, pentru a avea obrajii mereu roșii, flori din copacii înfloriți, care simbolizează sănătatea, vitalitatea și câțiva bănuți, pentru a avea noroc și spor în toate.
Drumul spre școală este mult mai frumos în
timpul primăverii, pentru că zăpada nu ne mai încetinește mersul, iar când
privim locurile pline de flori colorate, iarbă verde și păsări vesele, ne
încărcăm sufletul și mintea cu o energie pozitivă imensă. Multe școli
organizează evenimente la care participă toți elevii și plantează în curți
flori frumoase, copăcei, astfel înfrumusețând întreaga instituție. Vremea frumoasă îi scoate pe oameni din
casele lor, mulți renunțând să folosească mașinile pentru a ajunge la muncă sau
școală și începând să meargă cu bicicletele sau chiar pe jos, aceste moduri
fiind foarte benefice pentru sănătate. De asemenea, începerea activității
fizice în aer liber are rolul de a ajuta oamenii să scape de stres, să își
întărească imunitatea și să devină mai veseli, mai creativi. Până și oamenii
renasc cu ocazia primăverii.
Anotimpul de primăvară este într-adevăr deosebit, colorat și parfumat și redă în fiecare an speranță și bucurie în sufletele oamenilor, după anotimpul rece și pustiu de iarnă.