Limba română, întrebare adresată de BossVirgil, 8 ani în urmă

rezumatul textului Batrânul cel bun din strada Speranței de Ileana Vulpescu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
212

Răspuns:

Textul "Batranul bun din strada Sperantei" face parte din volumul "Candidati la fericire" al scriitoarei Ilenei Vulpescu. Personajul principal este Manoila, un batranel de 78 ani, caruia scriitoarea  ii prezinta cateva aspecte de viata. Astfel, batranelul Manoila este vaduv (sotia ii murise cu ceva ani in urma), dar isi petrece majoritatea timpului efectuand activitati cotidiene - citeste ziarul, asculta la radio diverse, isi pregateste singur mancarea sa si a gainilor, "vorbeste" cu Tulciade, motanul la fel de batran ca si el.

Mai nou, isi dscopera pasiunea pentru filatelie, dar parca lipseste ceva! Batranelul considera ca nu este de ajuns rutina zilnica a activitatilor sale si isi propune si chiar infaptuieste,  sa faca "fapte bune" pentru cei din jurul sau, fara sa astepte ceva in scimb.

Asa ajunge batranul domn sa isi suplimenteze activitatile zilnice pe parcursul intregului an, ajutandu-si vecinii si prietenii din curtea in care locuieste, dar si pe  cei de pe  strada sa cu diverse servicii  (dusul copiilor la gradinita, cumpararea laptelui, aprinderea focului, ajutarea copiilor neatenti, a oamenilor mai in varsta ca el etc.) care ii dau stisfactie si multumire sufleteasca.

Explicație:


Komisarul: Sper sa te fi ajutat!
BossVirgil: Multumesc mult!!!
aalexandra6224: Multumesc mult de tot.
Alte întrebări interesante