Limba română, întrebare adresată de gthhggr, 9 ani în urmă

redacteaza in minim 150de cuvinte o scurta naratiune in care sa prezinti o intamplare care sa aiba ca personaj central un cosmonaut

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
                                                           Zarzogotii

Este ziua X si suntem in anul 2056, sunt  agentul Apollo23, iar misiunea mea este sa merg pe cea  mai indepartata planeta, Neptun. Dupa ani de realizari stiintifice, dupa ani de munca aceasta misiune poate fi posibila, si asta in doar 31 de zile, o misiune care nu doar ca ar asigura  noi informatii despre aceasta, dar si ar  garanta supravietuirea   omenirii in continuarea si eventuala  popularii altei planete.
Este ziua 23, iar eu, Apollo23 ma intrept spre Neptun, sunt estimat inca 8 zile ramase plus 31 de zile la intoarcere, ma intreb.. cum va fi ''viata'' acolo? Daca vreodata pamantenii se vor acomoda cu acea planeta? Proiectul era deja unul initiat, in 50 de ani acea planeta urma sa fie populata.
Ziua 33, zi de explorare, in total 91 de zile de explorare din care doar 2 achitate, pana acum, totul parea rigid si foarte friguros, putea oare un om sa se obisnuiasca cu  asemenea temperaturi si un asemenea mediu? Planeta prezenta o vegetatie propriei, dar oare ce erau toate astea? Totul trebuia colectat si verificat inainte de a  se putea folosi, era o adevarata munca in spate. Viitorul rasei umane depindea totusi de aceasta misiunea, de Apollo23.
Ziua 47, am intalnit aceste ''entitati'', ei se numesc Zarzogoti,  misiunea nu mai putea fi dusa la capat, misiunea de explorare trebuia amanata, aceasta era o descoperire uriasa si trebuia sa raportez rapid totul. Zarzogotii, in fapt erau foarte prietenosi, asta dupa ce au incercat sa ma omoare de 21 de ori crezand ca sunt un parazit  nou si periculos de pe planeta lor,   chiar si in cele mai bune prietenii se intampla greseli, nu? S-au oferit sa ma duca acasa cu nava lor spunand ca este de 100 de ori mai rapida decat ar fi racheta mea, si ca sa vezi, asa si a fost ! Am ajuns in mai putin de 1h de zbor  pe Pamant. Toate ziarele au explodat ,, Apollo23 si intamplarea miraculoasa''; ,, Apollo23 si intamplarea zarzogotă''.
Si astfel, chiar daca misiunea  de pe Neptun nu a fost  inca finalizata, macar am legat relatii ''planetare'' cu conlocuitorii din aceasta galaxie, a fost si probabil va ramane ca o intamplare istorica.
Alte întrebări interesante