Limba română, întrebare adresată de daria8639, 8 ani în urmă

Redactează o argumentare pe tema importantei protejării mediului înconjurator, respectând pași de mai jos: pasul 1 prezintă tema/subiectul argumentarii tale Pasul 2 formuleaza-ți punctul de vedere,luând o poziție fata de tema prezentată










Cine ma ajuta are coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balanvalentina82
0

Protejează natura si ea te va proteja pe tine!

Doresc să aduc in subiect un foarte important indiciu al existentei noastre ,pe care evident,multi poate nu il bagam de seama,nu il sesizam,insa este real! Si anume: natura cu toate bogatiile ei ,fie ele minore,floricele sa zicem,sau majore adica,paduri intregi . Toate acestea formează si stabilesc un sistem funcional in urma caruia ii datoram multumiri .Ne ramane noua, ca si datorie sa il protejam dar sa il si ajutam sa se regenereze. Putem lua exemplu si de la vietatile mici ,veverițele, ce desi par niste creaturi jucause si simple,ele,chiar ele,anual planteaza cu sau fara voia lor ,sute sau chiar mii de copaci ,prin faptul ca ingroapa semintele sau fructele pomilor in pamant. Un proces probabil făcut instinctiv ,insa acest instinct face o mare diferentă. Iar daca ele pot ,inconstient,sau din dorinta de supravietuire ,sa planteze,atunci putem si noi!

Noi ce suntem considerati cele mai inteligente fiinte si cele mai multe ! Suntem 7837 de bilioane de oameni pe glob acum,daca fiecare am planta un pom,nu mai ar fi incalzire globala!Nu ar mai exista animale fara paduri,nu ar mai fi inundatii , si alte calamitati ale naturii.Un simplu gest,o singura nuca pusa în pamant,o singura ghinda ,si putina responsabilitate,poate face diferența tot pentru noi,pentru copiii noștri,nepoții,si generațiile ce urmează sa existe pe acest glob.

Din puctul meu de vedere putem sa aducem iarna inapoi cu ninsoarea ei,sa aducem vara cu aerul ei curat ,si sa protejam ce avem! Acum ,ca mai tarziu ,este prea tarziu!


daria8639: Pai și pasul 1 și 2 ?????
Alte întrebări interesante