Limba română, întrebare adresată de violetta061, 9 ani în urmă

Redacteaza o componere cu titlul "In tren",in care sa relatezi o intamplare din viata ta.Intocmeste un plan propriu de idei cu ajutorul caruia sa relazezi compunerea.Va rog urgent am ne voie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bobi69
358
Acum câteva luni am plecat la mare cu trenul. Eram foarte încântată deoarece nu mai mersesem niciodată și auzisem de la prieteni că, călătoriile cu trenul sunt foarte frumoase.
Trenul pleca la 00:45 însă eu eram pe peron de la ora 23:30. Eran nerăbdăroare și mi se părea că timpul nu mai trece.
În sfârșit! Am urcat în tren. Era foarte mare, iar grăbită m-am și așezat pe scaun. Erau mulți oameni, iar eu mă simțeam așa de bine...
Trenul plecă la scurt timp, iar după nici 5 minute, am hotărât să mă plimb prin vagoane. Mergeam printre scaune...unii oameni mă priveau mirați de curiozitatea mea iar alții dormeau. Nu mai știam sigur prin câte vagoane mersesem și...m-am pierdut.
M-am așezat pe un loc liber iar la scurt timp controlorul apăru. M-a privit suspect și mi-a cerut biletul. Eu i-am spus că nu-mi mai găsesc vagonul unde se afla bagajul meu cu biletul.
La început nu părea că mă crede, dar i-am explicat și l-am implorat să mă ajute și să nu mă dea jos. După ce am trecut în vagonul următor, imediat am și zărit bagajul meu. I-am prezentat biletele și am continuat călătoria fără a mă ridica de pe scaun, de teama să nu mă mai pierd iar, neavând experiență.
A fost o călătorie plăcută, din care am învățat că uneori e mai bine să "stau la locul meu".
-Plan de idei :
1. Așteptarea trenului
2. Urcarea în tren și pierderea mea în el
3. Controlorul și găsirea vagonului
Alte întrebări interesante