Limba română, întrebare adresată de I0have0a0trouble, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa justifici necesitatea ocrotirii animalelor salbatice rare precum capra neagra. va rog sa ma ajutati.... ofer 20 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
15
 Intr-o lume in care in care animalele salbatice de abia mai fac fata 'calamitatilor' provocate de om (vanat excasiv, poluare etc.) , incepe sa existe speranta ca putem schimba acest lucru.
 Parerea mea este ca ar trebui sa realizam cat de importante sunt animalele din jurul nostru. Fara ele viata pe Pamant nu ar mai putea exista.Odata ce le ajutam pe ele , ne ajutam si pe noi.Tara noastra nu se numara deocamdata printre zonele cu probleme grave, dar exista totusi specii( capra neagra, ursul brun) carora ar trebui sa le dam sansa la un trai mai bun.
   Asadar, din moment ce ne hotaram ca construim mai multe rezervatii de protejare, am putea sa ne bucuram mai mult de venirea turistilor straini incantati de natura Romaniei

Răspuns de chiticristinutza
12
ocrotirea animalelor salbatice e la fel ca si cea a florilor.trebuie ocrotite pentru ca si ele sunt fiinte create de dumnezeu ca si noi.ele au nocoie de apa,aer,lumina,caldura etc.un exemplu potrivit ar fi capra neagra o rasa rara deosrece se intalneste doar in munti sau pe dealuri.ea nu poate fi vanata.ma opun prin aceasta compunere la vanarea acestei capre fiind ca ea ca si alte animale ocrotite precum:cocosul si gainusa de munte,are multe beneficii.:mananca plante care distrug pamantul dar ei nu-i fac rau,daca e femela poate naste alti iezi sau altele.nu inteleg de ce altii nu respecta ocrotirea acestui animal!capra neagra e un simbol al binelui dar si al raului .al raului-daca oamenii ii fac rau si ea le face ,ca orice animal.sper ca ocrotirea sa se aplice si pe alte animale in afara de capra neagra si sa se respecte regulile!
Alte întrebări interesante