Limba română, întrebare adresată de amaliazaharia7785, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere , de 100-150 de cuvinte in care sa-ti imaginezi cum ai putea sa o sprijini pe Malala in incercarea ei de a-si sprijini semenii. ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
3

Pornind de la textul suport, poți realiza o compunere în care să respecți tema indicată. Pentru a obține o compunere de succes, îți recomand să respecți câteva reguli.

  1. Fii coerent.
  2. Respectă normele de scriere corectă.
  3. Respectă tema indicată.
  4. Respectă structura specifică - incpit, cuprins, încheiere.

Respectând structura specifică, îți recomand:

  • Incipitul compunerii - să prezinți situația și ce te-ar putea încuraja să vii în ajutor. Spre exemplu: Malala dă dovadă de curaj și solidaritate, iar acest lucru este o frumoasă lecție. Mi-aș dori și eu să ajut, în măsura în care pot, inspirată fiind de atitudinea personajului.
  • Cuprinsul compunerii - să prezinți modalități prin care ai veni în ajutor. Spre exemplu: Din dorința de a ajuta cât mai multe, m-aș implica în diverse proiecte care să atragă atenția asupra situației. Ba chiar aș porni și o campanie de donații, prezentând scopul pentru care se fac donațiile. Aș propune să realizăm și colectă de haine și cele necesare  oamenilor care se găsesc într-o situație neplăcută. M-aș implica și în pregătirea mâncării și aș încerca să le ofer câte o vorbă bună oamenilor.
  • Încheierea compunerii - să concluzionezi cele prezentate anterior. Spre exemplu: M-aș implica în ajutorarea oamenilor, este o cauză nobilă și trebuie să ne ajutăm semenii, indiferent de context.

Despre compunere putem descoperi și aici: https://brainly.ro/tema/566

Spor la teme!

#SPJ1

Alte întrebări interesante