Limba română, întrebare adresată de calinfrent5, 8 ani în urmă

redactează o compunere de 15_20de rânduri imaginară despre o întîmplare de Crăciun va rog sa mă ajuți

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de skkrrandreea
2

Răspuns:

Salut!

O zi la bunica

Intr-o dimineața friguroasa a lunii decembrie, ma pregăteam sa merg la bunica mea împreună cu sora mea. Ne-am îmbrăcat cu niste greci pufoase, mănuși portocalii si niste ghetuțe rosii. De asemenea ne-am luat si o sanie si câțiva nasturei ca-sa putem construii cativa oameni de zapada.

Ajunși acolo, bunica ne-a servit cu cateva prăjituri facute de ea, apoi am iesit în curte. Dupa ce am construit 2 oameni de zapada, eu si sora mea am decis sa ne ducem sa ne dam cu sania pe deal. Stiind ca bunica nu ne va lasa deoarece era destul de departe, iar drumul era primejdios, am decis sa plecam fara voia ei. Ajunse acolo, ne-am dat cu sania de zeci de ori pana la lăsarea întunericului, dar deodată un caine slobod aparu in preajma, era foarte mare si fioros, speriata am luat-o pe sora mea pe sanie si am alunecat in vale pana in satul urmator, sperand sa scapam de caine. Deoarece era frig si nu aveam idee pe unde suntem, sora mea mai mica a început sa planga, noroc de o vecina ce o auzise de la fereastra, aceasta coborî grăbită spunand sa se liniștească, fiindca o cunoaște pe bunica si ne poate duce înapoi. Bucuroase, am acceptat propunerea bătrânicii, dar numai cat am iesit din acel sat ne-am întâlnit cu bunuca impreuna cu parintii noștri in masina. Dupa aceasta aventura, eu si sora mea ne-am astamparat, mulțumind doamnei ca ne-a ajutat.

Intr-un final părinții si bunica ne-au iertat, bucurându-ne de clipele frumoase alături de cei dragi, împodobind bradul.

Sper ca te-am ajutat!!!

Coroana?

Alte întrebări interesante