Limba română, întrebare adresată de heykikipu, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 15-30 randuri in care sa-ti exprimi opinia despre pericolul socializarii pe internet.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Eugenutzic
13
                                     Da-l incolo de internet
     
    Multi copii sunt obsedati de o retele de socializare,care au la baza INTERNETUL.
    Unii nu se gandesc ce pericole ne ofera aceste situri.
    De exemplu,situri private,care ne strica copilaria,care ne fac sa fim misteriosi,obsedati de lucruri indecente!     
    Totusi,cred ca toti stiu de Balena Albastra. Acesta este un joc extrem de periculos,care apare navigand pe internet. Pentru a castiga jocul,trebuie sa te sinucizi.
    Si mai este si jocul "Cum sa devii o zana"... Acesta,la fel e mortal,deoarece provocarile sunt extreme. Trebuie sa aprinzi aragazul si sa il lasi asa toata noaptea. Asta,nu numai ca polueaza aerul din casa,dar se si umplu plamanii cu dioxid de carbon. Iar daca stai cu aragazul deschis noaptea,ti se arde pielea si sunt sanse sa te stingi,sa pleci in lumea celor drepti...
   E important si sa intrebam parintii daca putem naviga pe: Facebook,Skype,Odnoklasniki,Yahoo. Pot sa te sune oameni necunoscuti care au spart contul unui prieten/unei prietene si sa iti spuna: Buna,Vrei sa ne intalnim in parc? Si daca asta se intampla,unii adolescenti,naivi,se intalnesc si,pana la urma,sfarsesc tragic..
     De asemenea,internetul dauneaza vederii.. De exemplu: Daca stai mult la calculator,obosesti repede... Iar daca esti obsedat de vreun joc si nu faci pauze de macar 1 ora,ganduri rele vor incepe sa zboare prin mintea ta..De exemplu: Daca esti obsedat/a de un joc horror si visezi asta noaptea,poate fi o provocare in care sa iti omori familia,pentru a nu fi prins/a de SlenderMan si alte oratanii..
     Nu apreciez de loc atitudinea adolescentelor/copiilor de 10-16 ani...
Sper ca te-am ajutat!


Eugenutzic: Sunt 25 randuri
Eugenutzic: Multumesc pentru coronita =]
Alte întrebări interesante