Limba română, întrebare adresată de deiuboss1234, 9 ani în urmă

redacteaza o compunere de 150-250 cuvinte in care sa realizezi descriere literara a unui personaj din egipt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Ramses al II lea

Ramses al II lea a fost cel mai mare faraon al Egiptului antic. A trait 96 de ani, dintre care 67 i-a petrecut pe tronul Egiptului.A purtat numeroase razboaie, a ridicat cladiri colosale si a avut nenumarate femei.

Cand a urcat pe tron era deja un barbat de 29 de ani, indeajuns de intelept ca sa stir ca pentru a ajunge un mare faraon, trebuie sa fii un razboinic curajos, un constructor maret, un scrib educat si un preot pios.

Dupa incoronare, a intemeiat o noua capitala, in primul rand din ratiuni politice si militare.Spre deosebire de alti faraoni, Ramses si-a asumat calitatea de conducator suprem, plecand de fiecare data la razboi in fruntea supusilor sai, dand dovada de intelepciune si curaj.

Este descris ca un barbat inalt, de aproape 2 metri, intelept, bun strateg si iubit de supusii sai. Nu statea prea mult intr-un loc, plimbandu-se necontenit pe pamanturile sale si aparand pe neasteptate la evenimente marunte cum ar fi nuntile unor oameni neinsemnati sau la lucrarile templelor printre muncitori.

Prosperitatea indiscutabila a populatiei, victoriile care au facut din Egipt cel mai mare imperiu al momentului, au facut ca spre sfarsitul vietii, Ramses sa fie considerat un zeu.

Alte întrebări interesante