Limba română, întrebare adresată de catuneanunicola, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 150-300 cuvinte in care sa prezinti un obicei legat de o sarbatoare la care ai participat (paste craciun etc) sau de o imprejurare exceptionala (nunta, botez etc)
In compunerea ta trebuie:
-sa oferi informatii despre locul si timpul cand ai participat la aceasta sarbatoare/imprejurare exceptionala
-sa prezinti, pe scurt, desfasurarea obiceiului la care ai participat, utilizand in mod adecvat modurile de expunere necesare obtinerii expresivitatii textului
-sa ai un continut adecvat cerintei
-sa ai obligatoriu numarul minim de cuvinte precizat

Repede va rog dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marac2
5
Astă vară în 3 septembrie am participat la nunta verișoarei mele care e cu zece ani mai mare decât mine la Gheorgheni. Pe la ora doisprezece a venit mirele să o ceară. Eu nu am înțeles nimic deoarece acolo se vorbește maghiară și nunta a fost foarte diferită de o nuntă care se face aici, la noi. Au ieșit trei mirese, una tânără, una bătrână și apoi mireasa lui. Apoi am plecat cu mașinile la o biserică unde s-au căsătorit și apoi am mers la un fel de restaurant numit ,,Rubin'' unde era un loc de joacă stricat și eu cu fratele meu am reușit să urcăm acolo și am bârfit-o pe mireasă. Mâncarea de la masa copiilor era pur și simplu scârboasă plus că ne dădeau numai aperitiv. Ne-am dus la masa părinților și am mâncat o supă bună de pui. Eram obosiți și n-am mai așteptat felul doi și desertul. Ne-am urcat în masină și am plecat la hotel.
Alte întrebări interesante