Limba română, întrebare adresată de stansibran1, 8 ani în urmă

redactează o compunere de 150-300 de cuvinte , in care sa prezinți o întâmplare, reala sau imaginara, legată de o vizita la muzeu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nico234679ghd
100
Azi la scoala profesoara de istorie ne-a spus ca o sa facem o vizita la muzeu de la noi din oras. Toti eram foarte bucurosi. Aceasta ne-a mai spus ca daca vrem sa mergem la muzeu trebuie sa invatama istorie ca sa intelegem ce vedem. Noi trebuia sa mergem peste doua saptamni iar pana atunci toti invatam la istorie si sa obtinem note foarte mari. Si a venit si ziua in care trebuia sa mergem la muzeu. Eu eram foarte incantatata deoarece nu am avut ocazia sa merg la acest muzeu. Eu ador istoria este materia mea favorita.
Muzeul este destul de aproape de scoala asa ca am mers pe jos pana acolo. Afara era o zi frumoasa asa ca ne-am bucurat si de aceasta. Cand am ajuns acolo am ramas fascinata. A venit la noi un ghid ca sa ne prezinte muzeul. Eram atat de incantata. Acesta ne-a dus prin tot muzeul si toata istoria de la perioada preistorica pana in secolul 20. Ne-a povestit despre daci despre romani, despre Imperiul Roman, habsburgic, otom si altele. Despre marile descoperiri geografice, despre Cruciade, despre razboiul de 100 de ani, despre fiecare epoca in parte si intamplarile istorice importante. Despre contributia Romaniei in istorie. Am vazut hainele pe care le-au purtat ostasii nostri in Primul razboi mondial si In al doilea razboi mondial. Dar si armele si poze cu luptele castigate de armata romana in Primul razboi mondial la Marasti, Marasesti si Oituz. Ne-a povesit ca tezaurul nostru a fost evacuat la Rusia care a fost aliata noastra, cand noi eram i nconjurati si nici pana in zilele noastre nu am prumit ce era al nostru. Rusia. nu a fost o aliata adevarata ne-a furat tezaurul si ne-a lasat la greu. Eram revoltata cand am auzit asa ceva. Am vazut obiecte din fiecare epoca si am ramas uimita dintre toti cei din clasa eu eram cea mai fascinata. A sosit si ora cand muzeul se inchidea eram atat de trista mai voiam sa aflu lucruri fascinante. Dar ma voi intoarce cu clasa si alta data, asa ne-a spus doamna profesoara. A fost o zi superba la muzeu.
Alte întrebări interesante