Limba română, întrebare adresată de dariarusu2006, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte, in care sa prezinți o întâmplare reala/imaginara petrecuta in timpul organizării Târgului de mărțișoare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolasbumbea21
14

Într-o zi frumoasa de luni trebuia sa merg la școală cu ocazia de 1 Martie. Eu, un băiat, deștept, am fost în oraș sa cumpăr câteva mărțișoare pentru a oferi colegiilor mei mai ales fetelor. Am ajuns în școală și prima ora aveam matematica, mie unul îmi plăcea aceasta materie. Mărțișoarele le dam la ora 10 când avem pauza de masa deoarece școală noastră este una profesionala. Diriginta și alți profesori le dăruim mărțișoarele mult dorite. Fetele trebuie sa pupe fiecare băiat pe obraz deoarece sunt și ele domnișoare.

La târgul de mărțișoare de abia te împăcai cu fiecare preț. Fiecare merita. Din fericire nu știam ca și fetele pregăteau un cadou pentru băieți. O seara la pizza și din partea dirigintei. O zi interesanta.

Răspuns de ueniz
31
In școala noastră se organizează an de an un targ de mărțișoare cu scop caritabil.Banii sunt donați copiilor care au nevoie de ajutor sau persoanelor nevoiașe.
Acum un an,clasa noastră a participat la acest targ.Toti copiii au confecționat mărțișoare din hârtie,plastilina chiar și din lut.Cativa colegi au făcut și niște felicitări.
In ziua târgului de mărțișoare, școala era foarte aglomerata.Copiii,părinți dar și bunici, se înghesuiau sa cumpere mărțișoare alese.Intr-un moment de neatenție, un copilaș de doar câțiva ani,a tras de fața noastră de masa pe care erau puse mărțișoarele și felicitările.Toate mărțișoarele au căzut pe podea.Oamenii nu le vedeau și călcau pe ele.Ne-am chinuit sa le strângem cât mai repede înainte de a fi distruse in totalitate.Nu ne-au mai rămas prea multe.Cele mai frumoase, și anume cele din lut și plastilina, cu buburuze sau flori rămăseseră doar cu o petală sau cu o aripa.Ne-a părut foarte rău deoarece toți depusesem efort pentru confecționarea lor și au fost distruse in câteva clipe.
Nu ne-am supărat pe acel copilaș deoarece știam ca este mic și nu conștientizează ceea ce face.Aceasta intamplare ne-a învățat sa fim mai atenți și mai grijulii cu obiectele pe care le avem.
Alte întrebări interesante