Limba română, întrebare adresată de hriscadariamihaela, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 20-25 de randuri in care sa iti imaginezi cum a ajuns Mazarean la Sfanta Duminica si la Marea Albastra.
Dau coroana !
Urgent!!
Din textul "Făt-Frumos Mazărean"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Sa pornim la drum!

Fat Frumos Mazarean era om bun si ajuta pe oricine. Asa ca in drumul sau spre Sfanta Duminica nu a mai stiut pe unde sa ajunga, ratacindu-se. Imediat si-a adus aminte de Vultur ( pe care il ingriise mai de mult, legandu-i aripa ranita) si scoase din chimir pana acestuia.

Vulturul a venit in zbor, intrebandu-l cum il poate ajuta. Fat Frumos il roaga sa ii arat drumul spre Sf. Duminica fiindca se ratacise. Cu ajutorul Vulturului, care l-a insotit in zbor, a reusit sa gaseasca cararea care ducea catre casa batranei. I-a multumit si si-a continuat drumul. A mers, a mers i de vara pana-n seara, dar nu a ajuns la casa Sf. Duminici fiindca tot departe era de el.

Atunci si-a adus aminte de Furnica ( pe care o ajutase sa isi reconstruiasca casa sfaramata de niste copii rai) si scoase din chimir o aripioara mica. Imediat, regina furnicilor a venit si l-a intrebat pe Mazarean cum il poate ajuta. Acesta i-a spus ca nu poate junge la casa Sf. Duminici, fiindca aceasta se tot indeparteaza de el.F

Furnica a miscat aripioara ca o adiere de vant si aproape de Fat Frumos a aparut casa batranei cu o priveliste incantatoare, dar si Marea Albastra cu intinderea neteda ca de matase. Multumindu-i Furnici, Fat Frumos a mers pana la usa casei batranei, ciocanind.

Explicație:


hriscadariamihaela: mersi mult
Komisarul: Sa-ti fie de folos!
Alte întrebări interesante