Limba română, întrebare adresată de scolarul2005, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 8-10 rânduri ( 70-100 de cuvinte ) în care să folosești cinci cuvinte alese de tine din textul dat la Partea I. Dă un titlu sugestiv acestei compuneri.
Cuvinte alese : toamna , castanii , veșmintele , anotimpurile , amintirea.
Repede va roog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianageorgiana794
16

Răspuns:

Toamna

 Ma plimb agale pe aleile orasului.Este toamna .Soarele nu mai incalzeste asa de tare si un vant usor imi mangaie parul.Castanii si-au dezgolit crengile de vesmintele pana mai ieri verzi si jucause.Imi indrept pasii prin iarba ofilita si un covor de frunze multcolore ce au inundat parcul tacut.Parca anotimpurile au scris o poezie de dragoste impletita cu amintirea vremurilor de mult apuse.O statueta a unui inger diafan umple tabloul oferit de parcul imatranit.Mai cade o frunza ,leganandu-se in aer ca o aripa de fluture,mai cade o amintire pe aleia parcului din orasul meu.

Răspuns de marcela16
8

Răspuns:

Explicație:

Vara a plecat în grabă , iar în locul ei s-a instalat toamna , anotimpul ale cărei vestimente galben arămii iți induce o stare de nostalgie. Nopțile sunt mai lungi și racoroase, iar zilele mai scurte și mai puțin călduroase. Castanii stau semeti în fața toamnei, e anotimpul drag lor. Pe pământ s-a așternut un covor multicolor, păsările se grăbesc sa plece în țările calde.

Deși toamna are farmecul ei propriu, amintirea zilelor de vară îmi trezește un sentiment de tristețe.


scolarul2005: Multumescc !
Alte întrebări interesante