Limba română, întrebare adresată de iustilian08, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 80-150 cuvinte despre peisaj de primavara​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mysteryy19
2

Răspuns:

Primavara este anotimpul meu preferat.Toate plantele,copacii revin la viata.In gradina casei mele ,toate florile de primavara au inflorit .Lalelele,ghioceii,zambilele,toate par un covor multicolor si parfumat.Pomii au inflorit si ei si parca sunt imbracati in rochii albe de mirese.

Pe alocuri iarba verde din gradina este vizitata de gandacei,furnicute si carabusi.Totul acum a prins viata este un nou inceput al naturii.

In timp ce admir de la fereastra tot acest frumos tablou,soarele straluceste si imi incalzeste chipul.

Răspuns de davidcretu95
1

Este o zi de primavara calda . Soarele arzator deja a topit toata zapada alba .

mugurii copacilor incep sa iasa la iveala , iar ghioceii si-au scos capul de dupa frunze de mult timp.

In padure , caprioarele se pot bucura de noile fire de iarba verzi si hranitoare , iar apa este abundenta , din cauza zapezii topite. Ursii s-au trezit din hibernare si cauta de mancare . Pe camp , papadiile galbene formeaza dealuri colorate , iar pasarile ciripesc fericite din cauza caldurii si a prietenilor lor care abia au venit din vacanta din tarile calde .

Beltile care acum putin timp erau inghetate , sunt pline de pesti si broaste , iar culoare fumurie s-a schibmat in verdele vegetatiei .

Si oameni se bucura de venirea primaverii , copii ies afara din case si incep a se juca , iar parinti se relaxeaza in gradina sau langa padure la un gratar .

Totul a revenit parca din nou la viata , un nou anotimp , un nou inceput.

L-am scris de vreo 120 de randuri

Alte întrebări interesante