Limba română, întrebare adresată de Deea476, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 80-150 de cuvinte in care sa-ti exprimi sentimentele cu ocazia vizitarii unui muzeu care te-a impresionat . Va rog, ajutati-ma :\

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lory1475
7
          Muzeul "Arta Lemnului" 
Muzeul reprezintă o adevărată capodoperă a culturii româneşti din secolele XVIII şi XIX.Înfiinţat ca Muzeu de Etnografie şi Ştiinţele Naturii şi reprofilat în 1970 drept Muzeul "Artei Lemnului", la iniţiativa actualului director Marcel Zahariciuc, el are la bază colecţiile etnografice, predominante fiind cele referitoare la civilizaţia lemnului şi portul popular.
În prima sală a expoziţiei, privirea îţi este captată de uneltele de prelucrare a lemnului. Urmeaza tehnici de ornamentare, forme şi motive decorative. Colecţia obiectelor de stană este reprezentată prin doniţe, cupe în chip de pasăre, braie pentru bătut brînza, bate crestate, linguri, etc, dar şi unelte tradiţionale, printre care: plug, grapă, lopată, toate din lemn. O camera separate, la parter, prezinta icoane pe sticla.
 În afara expoziţiilor de la interiorul muzeului, mai există şi o secţie în aer liber care cuprinde nouă monumente de arhitectură, printre care se evidenţiază Casa "Latiş" din Cîmpulung Moldovenesc, veche de 360 de ani, şi Casa "Huţulă" din Ciumarna. ”
  Iesirea se face printr-o poarta maramuresana intr-o strada laterala, perpendiculara pe arterea principala, unde este situata intrarea.

Sper sa iti fie de folos 


Deea476: Multumesc :*
Alte întrebări interesante