Limba română, întrebare adresată de iordache2017, 9 ani în urmă

Redactează o compunere de aproximativ o pagina sub forma unei povesti sau a unui basm în care sa personifici noapte și iarna transformândule în personaje literare.Vă rog îmi trebuie urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebedumi70
49
               
                                               In semn de prietenie

               Dumnezeu a facut cerul si pamantul,intr-o singura zi apoi, a facut noaptea pentru odihna. In urmatoarele zile si-a continuat creatia ,iar cand a ajuns la anotimpuri,a decis ca Primavara sa fie sora cea mare ,Vara sa fie urmatoarea,Toamnasa sa fie cea de a doua sora mijlocie a Primaverii si Iarna sa fie cea mai mica sora a lor. Dupa ce le-a inzestrat pe fiecare cu cate ceva le-a dat drumul in lume si le-a spus sa nu uite sa-si faca fiecare rostul ei.
               Primavara a inceput frumos punind in voloare toata splendoarea naturii.Vara a incalzit pamantul si a relaxat intreaga natura in timp ce Toamna scoase la iveala tot rodul pamantului,iar Dumnezeu fu mandru de ele. Veni timpul Iernii si in prima ei zi de viata, cernu peste tot o plapuma alba de nea.Parea fericita si jucausa, dar nu facuse inca cunostinta cu prietenii ei care aveau sa o insoteasca dealungul celor trei luni de libertate.
           Era pentru prima oara cand se intalnea cu Noaptea desi, Noaptea auzise de ea de ceva vreme.Atunci cand ziua incepu a se pierde in zare,Iarna inceta a mai se juca cu fulgii de nea si nedumerita,ramase in asteptare.Se lasa intunericul si ne mai stiind ce sa faca,Iarna spuse:
           - Ce este asta?...Ce se intampla?...De ce nu vad nimic?
           - E timpul sa te odihnesti !,frumoasa Iarna,ii raspunse o voce ne mai auzita pana atunci.
           - Cine esti tu?...si de unde imi stii numele?! 
Noaptea zambi si calma din fire ii raspunse blajin:
           - Sunt Noaptea ! si trei luni de zile de aici inainte ,ne vom vedea in fiecare seara.Am auzit despre tine de la surorile tale mai mari si stiu ca din fire esti foarte jucausa ,dar eu iti ofer posibilitatea ca, macar din cand in cand sa te odihnesti.
            - Offf ! ,dar eu vreau sa mai scutur cativa nori de zapada ,iar tu ma sperii.
           - Nu-ti fie teama ! Poti face asta linistita atata timp cat Vantul si Crivatul nu iti vor sta in cale.
           - Vantul si Crivatul?...cine mai sunt si astia?
           - Vei vedea ! ,dar pana atunci,joaca-te !  Si Iarna,isi intra in drepturile ei cu bune si rele, cunoscand de-a lungul timpului si Luna si Stelele si Vantul si Crivatul ,dar a invatat si ca, in viata nu poti fi mereu fericit ,iar cand era trista ,cernea Lapovita, in timp ce la suparare, arunca Grindina. Noaptea si Iarna au devenit prietene si in semn de prietenie, uneori sub clar de luna spun povesti pe care le-au trait de-a lungul timpului.
  



              
Alte întrebări interesante