Limba română, întrebare adresată de stefanmatia543, 8 ani în urmă

Redactează o compunere,de cel puțin 150 de cuvinte,in care să comentezi semnificația secvenței alcătuite din ultimele trei strofe ale poeziei Lacul de Magda Isanos.Vei avea în vedere că prezentarea semnificației strofelor sa fie pusa în relație cu întregul text,să precizeze sentimentul exprimat/sugerat de vocea ficțională și să conțină comentarea a doua mijloace artistice(figuri de stil,limbaj poetic).​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
108

Redactează o compunere în care să comentezi semnificația secvenței alcătuite din ultimele trei strofe ale poeziei "Lacul" de Magda Isanos.

În secvența alcătuită din ultimile trei strofe ale poeziei "Lacul" de Magda Isanos, este descris în mod liric un peisaj de basm, unde predomină codrul, lacul, stelele și cerul pe timp de noapte.

Semnificația ultimelor strofe este în relație strânsă cu întregul text, deoarece chiar de la începutul poeziei autoarea descrie peisajul cu elemente din natură în mod stilizat, pe timp de noapte și astfel tonul poeziei este unul melancolic.

Sentimentul exprimat de vocea ficțională, adică imaginară a poetei, este acela de liniște și de mister, așa cum se întâmplă în basme, când irealul citit ne rupe de realitate.

În aceste ultime strofe din poezie se regăsesc multe mijloace artistice, ca de exemplu, comparația stelelor cu "lampioane de pitici", în sensul că stelele sunt la fel de mici și de strălucitoare întocmai ca niște luminițe foarte mici, purtate de pitici.

Prin metafora "cerul nopții, aplecat", ne duce cu gândul la Narcis, tânărul grec ce stătea și el aplecat deasupra apei unui lac și tot pe timp de noapte.

Succes! ⚘

Anexe:
Alte întrebări interesante