Limba română, întrebare adresată de vali387851, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de minim 150 de cuvinte,in care sa motivezi aparenta la genul liric a textului dat.In compunerea ta,trebuie:-sa numesti doua trasaturi ale genului liric prezrntate in text! TOAMNA de OCTAVIAN GOGA!DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ramona23456
4
În opinia mea, opera ”Toamna" de Octavian Goga aparține genului liric deoarece expunerea textului este într-un mod direct prin intermediul eului liric, iar expresivitatea este caracterizată prin intermediul figurilor de stil și a imaginilor artistice.
În primul rând, poetul își exprimă în mod direct sentimentele de tristețe față de anotimpul toamna, dar și de începutul anotimpului înghețului, iarna. Se poate remarca și prezența eului liric prin persoana întâi: "Mi-" și "Îl”.
În al doilea rând, limbajul poetic este expresiv textul fiind o personificare a anotimpului sugerând tristețea pe care o transmite toamna. La nivel morfologic putem spune că titlul este format dintr-un substantiv comun. Figurile de stil: personificare ”Tremură pe câmp porumbul" , epitet "brumă argintie" și metaforă "Văl de brumă argintie/ Mi-a împodobit grădina", dar și imaginile artistice: imagine vizuală "Firelor de lămâiță/ Li se uscă rădăcina" și imagine auditivă "Vine vântul fără milă" ajută la expresivitatea textului.
În concluzie, trăsăturile de mai sus arată apartenența textului în genul liric.


Sper că te-am ajutat.

vali387851: multumesc!
vali387851: ma mai poti ajuta la una,te rog e pentru maine
Alte întrebări interesante