Limba română, întrebare adresată de Plusica69, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să caracterizezi un personaj din textul Spovedania de Ioan Groșan

În compunerea ta, trebuie:
‒ să prezinți două trăsături ale personajului ales, prin valorificarea textului dat;
‒ să ilustrezi două modalităţi de caracterizare a personajului ales, prin câte o secvență comentată; ‒ să ai un conținut adecvat cerinței;
– să respecți precizarea privind numărul minim de cuvinte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Iosuntsmeker
50

Răspuns:

Personajul literar este instanta care particapa la actiunea unei opere epice !

.... este protagonistul operei ..... de ..... ,deoarece apare in toate etapele esentiale   ale actiunii . El este ..... ( cu ce se ocupa , situatia materiala , statutul social, etc. )

Portretul personajului ,este realizat atat prin caracterizare directa , cat si prin mijloace de caracterizare indirecta.

Caracterizarea directa este realizata de catre narator , care ....... ( dai exemple din text de ce spune naratorul despre pescar ) sau de catre alte personaje dint text ( doar daca cgasesti ).

Caracterizarea indirecta , reiese din faptele , vorbele ,comportamentul si relatia cu alte personaje din text .Astfel....... ( dai exemple despre pescar din text  de ex. ca este un om intelept , deoarece are rabdare cu novicele ca sa ii arate cum sa pescuiasca , ceva de genu ... sper ca ai inteles) .De altfel .....( la fel scrii si aici , doar faci aceasta despartire ca sa nu le scrii toate in sir ).

In concluzie , Pescarul ,reprezinta tipul omului .....( intelept , rabdator ,etc. )

                                           Sper ca te-am ajutat cat am putut ,daca ti a fost de folos ,te rog sa-mi dai coroana ! ( unde trebuie sa complectezi doar te uiti in text ,nu este greu de loc , succes ) !!!

Explicație:

Alte întrebări interesante