Limba română, întrebare adresată de gusoaianeculai, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere imaginativa,de 40-50 randuri,in care sa descrii orasul/satul tau asa cum ti-l imaginezi tu ca va arata in secolul viitor.Da un titlu sugestiv acestei compuneri.
In redactarea compunerii,vei urmari respectarea etapelor unei compuneri,succesiunea logica ai ideilor,corelarea continulului cu titlul si respectarea numarului precizat de randuri.
Sugestii pentru planul compunerii.Puteti scrie despre
-strazile si vehiculele orasului
-locuintele oamenilor
-spatiile de joaca
-oamenii si preocuparile lor
-iluminatia orasului
-roboti si serviciile pe care le fac ei
-muzica orasului
-intoarcerea la realitate
Va rog din suflet cineva sa ma ajute.Va puteti lega de toate ideile pe care le-am scris acolo.Dar asi vrea sa fie o compunere frumoasa,adica sa nu scrieti tot pe loc,asi dori sa aiba niste expresii frumoase.Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea183821
8

Orașul meu în viitor

Orașul meu este un oraș frumos dar nu pot să nu mă întreb cum va fii în viitor. Sigur clădirile vor fii înalte și vor arăta foarte interesante. Pe cer vor fii mașini care vor zbura rapid dar șoferii vor trebui să fie atenți la păsările care zboară pe lângă ei. Dar vor exista polițiști care să dirijeze traficul cu motociclete albastre închis pe care să scrie "Poliția".

Spitalele vor fii mult mai dotate și chiar dacă o să fie totul mult mai modern de cât acum locuitorii vor avea parte de un parc foarte frumos, plin de flori exotice frumos colorate. Bine înțeles că locuitorii o să aibă și prietenii lor loiali cum ar fii pisicile și căței dar vor fii mult mai ușor de îngrijit cu ajutorul unor roboți care vor curăța după animăluțele de companie foarte repede.

Fie care casă va avea câte un robot care se va ocupa de treburile casnice și îi va ajuta pe oameni să aibă mai mult timp pentru ei și familia lor. Roboți o să aibă o înfățișare foarte drăguță și care îi va face pe stăpâni lor să îi îndrăgească.

Noaptea orașul va fii iluminat de luminile frumos colorate în mov, albastru, verde și multe alte culori pe care le dobândesc clădirile imediat ce se arată noaptea.

La școală copii vor învăța să programeze roboții și chiar să îi creeze pe de-antregul. Ca teme copii vor trebui să creeze roboți care să îndeplinească funcțile de cererile profesorilor. Muzica se va auzi din cluburi până în stradă, oamenii nu vor mai avea probleme mari, și vor putea crea mai multe lucruri care să îi ajute în folosul lor și al restul persoanelor.

O să existe și locuri de campat, și terenuri de sport care se înalță în aer. Magazinele vor avea tot ce ți-ai putea dori.

Dar până atunci, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe prezent, cine știe cum va fii dar și cum am putea contribui acum să facem schimbarea mare din viitor!


gusoaianeculai: Multumesc mult de tot
andreea183821: N-ai pentru ce!
gusoaianeculai: Vrei sa imi acepti cererea de prietenie??
andreea183821: Sigur
Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă