Limba română, întrebare adresată de stefadinu6, 8 ani în urmă

Redactează o compunere în care să exprimi ce vrei tu sa iti exprimi opinia la ceva ales de tine
(minim 150 de cuvinte,sa nu repeti acelas cuvant de mai multe ori) plz repede​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damaya
0

Am ales să redactez despre nevoia omului de a se  putea reîntoarce în copilărie

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Afirmatia a devenit deja un clişeu, pentru că atâta vreme cât eşti copil, ți se reamintește necontenit cât eşti de norocos și nu întelegi de ce ai fi așa, pentru că te simți nedreptățit adesea de cei din jurul tău și ai dorințe și supărări, adaptate micii tale lumi. Cât eşti însă de fericit nu înțelegi decât târziu și inutil, când nu te mai poți întoarce și când încerci cu disperare să recuperezi măcar un strop din farmecul anilor lipsiti de griji şi de obligatii ai copilăriei. Între timp, te grăbești să crești și respingi nerecunoscător marele dar al naivităţii şi al ignorantei.

În primul rând, copilăria înseamnă libertate, o libertate de necunoscător al limitelor pe care viaţa ţi le pune mai târziu la fiecare pas. Copiii au un teribil sentiment al esenţialului. Poate și pentru că societatea nu a apucat să trezească în ei imposibilele dorinţe pentru a căror realizare îşi vor consuma mai târziu timpul şi sănătatea. Şi din când în când redevii copil, te saturi de societate şi de convenții, căror instincte îți spun că pentru a fi fericit e de ajuns puțin și cât mai simplu.

În al doilea rând, copilăria înseamnă apropierea caldă a părinţilor şi familia reunită. Parintii sunt aceia care alimentează sentimentul protecției și al confortului sufletesc. Atât timp cât trăiesc ei, rămâne deschisă opțiunea de a redeveni periodic copil, de a te sustrage propriilor probleme şi responsabilități și de a te refugia sub aripa protectoare a mamei, care, oricât ai fi de mare, reuşeşte să te ascundă din calea necazurilor.

În concluzie, ne reîntoarcem în copilăre. Cu drag, cu dor, cu nostalgia celui care învață să aprecieze ceea ce are abia atunci când din toate și tot nu mai rămâne decât amintirea.  

Alte întrebări interesante