Limba română, întrebare adresată de efegurbuz, 8 ani în urmă

Redacteaza o descriere de 6-10 randuri in care sa il descrii pe Harap-alb. Dau corona.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

In basmul ''Harap-Alb''se povesteste despre un crai care avea trei fii si fratele sau Verde imparat nu avea fii si atunci i-a zis sa ii dea un fiu si la ales pe Harap-Alb.El a fost ajutat de tot felul de oameni : Spanul,Sfanta Duminica,Imparatul-Rosu,Craiul,Fata Imaparatului-Rosu,Ocila ,Setila,Gerila,Flamanzila,Pasari-Lati-Lungila care il ajuta sau devin dusmani.La sfarsit Harap-Albse insoara cu fata lui Rosu-Imparat si se casatoresc iar Verde-Imparat le da imparatia toata.

Sper ca te-am ajutat.

:P

Răspuns de costeliovita
4

Raspuns:

Personajul principal din basmul lui Ion Creanga este Harap-Alb, mezinul craiului care nu are puteri supranaturale si nici insusiri exceptionale. Asa cum ii sugereaza numele, el are calitati si defecte. Prin trecerea probelor la care este supus pe parcursul calatoriei initiatice , fiul cel mic al craiului va dobandi calitatile necesare unui viitor imparat: mila bunatate , generozitate.

Initial, mezinul craiului este caracterizat  indirect prin faptele si mai ales prin atitudinea sa ca fiind timid, rusinos, lipsit de curaj.

Alte întrebări interesante