Limba română, întrebare adresată de angelvet74, 8 ani în urmă

Redacteaza o naratiune de 150-300 de cuvinte, in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta cu ocazia participarii la targul fetelor din Gurghiu
DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rerity
132

                                 Targul fetelor din Gurghiu

Am fost la Targul fetelor din Ghiurghi unde am aflat ca targul are o vechime de mai bine de 100 de ani, târgul a fost întemeiat de contele Ferdinand, ca o sărbătoare simplă, pentru țărani. Prima oară s-a ținut în curtea casteului Rakoczi-Bornemisza din Gurghiu, dar cum evenimentul a devenit popular, a continuat și s-a extins. Localnicii îl cunosc și drept Târgul Sângiorzului pentru că, în trecut, se ținea pe data de 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, la podul Gurghiului, spre Cașva. Târgul era prilej de întâlnire pentru oamenii din comunele Solovăstru, Gurghiu, Hodac și Ibănești și fiecare dintre acestea venea cu o suită de jocuri și cu “ceterași tocmiți”. Dar, în primul rând, era o ocazie importantă pentru fete și băieți din localități diferite să se întâlnească și să se cunoască.Târgul începea de sâmbăta noaptea, cu un obicei numit “Strigatul peste sat”. Este vorba de un ritual atestat prin multe părți ale Transilvaniei .

A fost minunat si sper sa repet experienta !

Sper ca te-am ajutat !!!


rerity: Coroana ?
angelvet74: Încă nu mă lasă. Ți-am dat 5 și mulțumesc
rerity: ok
rerity: cpl
shadowkiller658: Ai spus doar ce se face aici , nu te-ai bagat si tu . Si trebuie sa aiba ceva care creste interesul cititorului/ascultatorilui.
Alte întrebări interesante