Limba română, întrebare adresată de muryjyqu, 8 ani în urmă

Redactează o scrisoare de minimum 150 de cuvinte către un prieten, în care îi vei relata
o întâmplare legată de o superstiție și în care vei integra o secvență descriptivă și una narativă.
Data redactării scrisorii va fi:10 decembrie 2021.
Urgent va rog !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mia223
4

10.Decembrie.2021

Salut, Andrei!

Ieri s-a intamplat ceva deosebit si m-am gandit ca tu ar trebui sa fii primul care afla.(in afara de cei implicati)

Stii superstitia aia ca "Daca spargi o oglinda te astapta 7 ani de ghinion"?

Ei bine, ieri am spart o oglinda. Una mare si frumoasa, preferata bunicii.A fost oglinda aceea care a dat-o cadou mamei si tatei cand s-au casatorit. Dupa ce am spart-o, am incercat sa ascund ceea ce am facut, de teama sa nu ma certe bunica . Am bagat toate cioburile intr-o galeata si le-am ascuns sub patul meu. Nu a functionat. Oglinda era gi-gan-ti-ca. I se simtea afectata prezenta chiar daca era rupt doar un coltisor. Daramite toata oglinda sa dispara chiar din sufragerie. Bine... Cam peste o ora de la intamplare, bunica a venit in vizita la noi. Mama si tata erau la servici, asa ca bunica s-a oferit sa stea cu mine.

O stii pe bunica: o batranica simpatica cu par carunt si multe riduri. Imbracata tot timpul in haine galbene cu rosu si cu modele de flori.Super energica pentru varsta ei(cel putin asa cred eu) si foarte irascibila cand vine vorba de lucrurile personale.

S-a oferit si sa-mi faca curat in camera si s-a oferit si sa verifice si ce am sub pat. (ca toate bunicile, de altfel). Si a vazut galeata cu cioburi. Credeam ca am scapat pentru ca o puteam tine departe de sufragerie. Camera mea nu are nicio legatura cu sufrageria, dar are legatura cu cioburile de la oglinda. Asa ca a vazut. Si mi-a spus"Of, nepotul meu.. O sa ai ghinion 7 ani". Eu eram bulversat rau. Deci ea nu ma certase ca sparsem oglinda aceea din sufragerie, mostenire de famile, ci imi spuse doar ca o sa am ghinion. Eu am intrebat-o" Dar stii ce era? E oglinda care le-ai dat-o cadou parintilor cand s-au casatorit. "Ea a zis ca nu conteaza, dar m-a avertizat ca nu o sa ma mai vada 7 ani. Bine. Nu ma asteptam sa se tina de cuvant, dar de atunci venea in vizita doar de ziua mea si atunci venea cu un costum special, (alb, parca facut din pungi) ca si cum as fi fost virusat.Tot spunea:" Nu vreau sa iau ghinion!

Mi se pare prea de tot. Tie, nu? Astept raspunsul tau cat mai curand cu putiinta.

Cu drag,

Stefan.

PS: Nu stiu exact cate cuvinte are dar stiu ca are mai mult de 150. Secventa subliniata este cea descriptiva. In rest mai sunt multe secvente narative.

Sper ca te-am ajutat!!

Alte întrebări interesante