Limba română, întrebare adresată de JackPu, 8 ani în urmă

Redactează pentru site-ul școlii un articol, de cel puțin 150 de cuvinte care să aibă ca temă curajul de a-ți urma propriile aspirații și care să cuprindă o secvență narativă și o secvență explicativă.

Vreau și eu o idee.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andralaura79
5

Răspuns:Bună!

Încă de mici visăm să devenim ceea ce ne dorim în viață,deși drumul către succes nu e întotdeauna ușor,îți vom prezenta un exemplu de curaj și motivație pentru a te încuraja să îti urmezi aspirațiile.

Malala Yousafzai este cea mai tânără câstigătoare a Premiului Nobel.Trăia într-un orășel din Pakistan care interzicea accesul fetelor la educație.La vârsta de 11 ani,aceasta scrie un blog pentru o stație de televiziune în care cere dreptul la orice fel de educație a fetelor.

Când a împlinit 15 ani, Malala a fost împușcată de un taliban în timp ce se afla în autobuzul școlii. Aceasta a supraviețuit, fiind trimisă la un spital din Marea Britanie, țară unde trăiește și azi conducând numeroase proiecte despre pace.

Povestea ei este doar una din sutele de povești de voință și încredere în propiile viziuni.


andralaura79: Multumesc frumos!❤Hai sa nu exagerăm cu chestia cu "genială"doar ca imi place să fac compuneri când imi vine imaginația =)
andralaura79: Multumesc pt.coronită❤❤❤
JackPu: Cu drag!❤❤❤
JackPu: Buna! Daca ai timp si vrei, te poți uita peste ultima întrebare pe care am pus-o. Poate ma poți ajuta puțin.❤❤❤
andralaura79: Scuze,aș vrea sa te ajut,dar nu găsesc poezia pe net.Imi pare rau.
JackPu: Se numeste Catrenele dragostei de Lucian Blaga
andralaura79: Scuze,dar n-am nicio idee pentru compunere.E o temă care mă depăseste.Chiar imi pare rău!Poate voi incerca să ți fac compunerea,dar nu promit.
JackPu: Oricum îți mulțumim foarte mult!
andralaura79: ❤❤❤
JackPu: ❤❤❤
Alte întrebări interesante